Göreve geldikleri günden bu yana her projede oda, dernek ve STK'lerle birlikte çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Üretici pazarı, bizim için çok kıymetli ve değerli, Ziraat Odası başkanımızla görüşüp bu projenin il genelinde olmasını istedik. Üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapılmasını istedik. Çocuklarımızın doğru bir şekilde beslenmeleri için bu pazarlara önem verdik. Ailelerin, çocukların muhakkak bu pazara gelmelerini istedik. Üretici pazarımız kadın üreticilere, odalara ve birliklere açık olacak. İlerleyen dönemlerde değişik karma pazarlar da yapmak istiyoruz." dedi. 

Üretici pazırının Servergazi pazar yerinde gerçekleşeceğini belirten Doğan, "İlk üretici pazarımızı 22 Mart 2020 tarihinde açmak istiyoruz. İlçelerden gelen birlik başkanlarımız aracılığıyla katılım şartlarını üreticilerimize ulaştıracağız. Üretici kadınlarımız evinin önünde yetiştirdiği sebzesini, yoğurdunu, sütünü direk tüketiciye ulaştırabilecek." dedi. 

Kadın kooperatiflerinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Doğan, "İnşallah 8 Mart Kadınlar Günü'nde kadın kooperatifimizi Meserret sokakta açmak istiyoruz. Bu şekilde hem kadınlarımıza istihdam sağlamak hem de tüketiciye ürünü aracı olmadan ulaştırmak istiyoruz." dedi. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendili vatandaşların GDO'lu ürünün yerine daha doğru düzgün üretilen ürünleri almaları için üretici pazarını kuracaklarını ifade etti. Doğan, "Her zaman üreticimizin, birliklerin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadesini kullandı. 

Servergazi Üretici Pazarını 22 Mart'ta Açılıyor

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, "Üretici pazar yerleri, İnsanımızın güvenli ve hijyenik gıdaya aracısız doğrudan ulaşabilecekleri yerler olacak. Bu pazarlar sayesinde hem üreticinin refah seviyesi yükselecek. Hem de vatandaş daha kaliteli daha uygun fiyata ürün alabilecek." dedi. 

Kayıtlar 21 Şubat - 13 Mart arasında istenen belgelerle birlikte Merkezefendi Belediyesi İstimlak Müdürlüğü'ne yapılacak. 
Tahsis edilecek yerlerin kurası 18 Mart'ta Merkezefendi Belediyesi binasında çekilecek. 
Üretici pazarının ilki Servergazi Pazar yerinde 22 Mart'ta açılacak ve her pazar devam edecek. 

Üretici pazarına Denizli'de üretici kadınlar, üretim yapan kooperatifler ve birlik başvurabilecek. 

Pazarta satış yapacak üreticilerin satış yaptığı ürünle uyumlu Bakanlık ilgili kayıt sistemlerine kayıtlı olması ve üretici katı defteri olması gerekiyor. 

Başvuru için gerekli belgeler; Nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf, ikametgah belgesi, Merkezefendi Belediyesi'nden borcu yoktur belgesi.