HABERDENİZLİ.COM

10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde “Rotamız iyilik, yükümüz insanlık” diyerek yola çıkan insani yardım tırları başta Suriye olmak üzere mazlum coğrafyalara ulaştırıldı.

Memur-Sen ve İHH’nın öncülüğünde Denizli’den 2, Türkiye genelinden ise 350 tır yardım malzemesi zorlu kış şartlarında ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş; “Memur-Sen olarak ülkemizin içinden geçtiği her süreçte elimizi taşın altına koyarak yapabileceğimizin daha fazlasını ortaya koymaya gayret ediyoruz. Pandemi sürecinde Denizli yerelinde bin aileye gıda kolileri ulaştırdık.  Elazığ depreminde binlerce battaniyeyi Elazığlı kardeşlerimize ulaştırdık. İzmir depreminde teşkilat olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Dünyada açlık, sefalet ve zulümlerle boğuşan milyonlarca insan var. Elimizin uzandığı, imkanlarımızın yettiği ölçüde bu coğrafyalara uzanmaya çalışıyoruz. 400 yıl kadim medeniyetimizin himayesinde kalan Suriye; savaş, terör ve her türlü insanlık dışı uygulamalar ile yıllardır süren zorlu bir süreç yaşıyor. Bu coğrafyada gıdaya ulaşmanın çok zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Denizli’den 2 Türkiye genelinden 350 tır yardım malzemesini yola çıkardık. Soğuk kış günlerinde; hayırseverlerimizin, teşkilatımızın ve İHH gönüllerinin gayretleriyle bu kardeşlerimizin sofrasına sıcak bir yemek ulaşacak.” dedi.