Doğanın bir mucizesi olan şifalı taşlar, asırlardır dünyanın birçok ülkesinde kullanılan kaynaklar. Doğal taşlar, evlerde yarattığı pozitif enerjinin ve şık görünümün ötesinde masaj için de kullanılan öğeler. Her bir taş, içerdiği farklı özelliklerle insan vücudu için birçok farklı fayda sunuyor. Masaj salonlarında ya da güzellik merkezlerinde kullanılan doğal taşlar, vücudun birçok bölgesinde çeşitli rahatsızlıklara karşı kullanılıyor. Ametist, amber, yeşim taşı ve hematit gibi farklı alternatiflerin yer aldığı doğal taşlar içinde, her bir taşın farklı bir faydası var.

Yeşim taşı ve faydaları

Masaj için kullanılan doğal taşlar arasında, en çok tercih edilen seçenekler içinde yeşim taşı geliyor. Yeşim taşı, hem görsel güzelliği ile hem de sağladığı faydalar ile en iyi doğal taşlar içinde yer alıyor. Doğal taş yüz masaj aleti ile kullanılabilen yeşim taşı, faydaları saymakla bitmeyen bir doğal taş. Doğada binlerce yıl içinde, insan müdahalesi olmadan oluşmuş bir güzellik olan yeşim taşının başlıca faydaları şu şekilde:

●      Ciltte rahatlama sağlar

●      Depresyon ve strese iyi gelir

●      Pozitif bir enerji yaratır

●      Ciltte alerji ve kuruluk gibi sorunlara karşı fayda sağlar

●      Cilt kırışıklıklarına karşı etkilidir

Yeşim taşı, yukarıdaki özelliklere ek olarak, evlerde dekoratif bir öğe olarak da kullanılır. Telefon, bilgisayar gibi her evde bulunan ve radyasyon yayan elektronik ürünlere karşı yeşim taşının, radyasyona karşı olumlu bir etki ortaya koyduğu kabul edilmekte.

Ametist taşı ve faydaları

Masaj için kullanılan doğal taşlar içinde, diğer bir alternatif de ametist taşı. Ametist taşı, yüzyıllardır dünyanın birçok ülkesinde, faydalı doğal taşlar içinde kabul edilmekte. Ametist taşının temel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

●      Gün içinde pozitif bir enerji verir ve morali yüksek tutar

●      Hafıza üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, meditasyon için kullanılır

●      Daha dikkatli olmayı sağlar

●      Ciltte alerji ve kırışıklık gibi problemlere karşı etkilidir

Negatif enerjiyi alan, öfkeyi yatıştıran bir doğal taş olan ametist, birçok evde tercih edilmekte ve doğal taş masaj aleti olarak kullanılmakta. Ametist taşı faydaları içinde, yukarıdaki maddelere ek olarak cildi yenilemesi ve gözlere iyi gelmesi de yer almakta. Hem doğal taş masaj aletleri içinde kullanılan hem de evlerde dekoratif amaçlı olarak kullanılan ametist, en özel taşlar içinde bulunuyor.

Ametist taşı dışında, amber taşı (kehribar) doğal bir ağrı kesici olarak kabul edilirken, kuvars taşı ise zihinsel olarak pozitif bir etki ortaya koyar. Pembe kuvars, sultan taşı, hematit taşı gibi taşların her biri, içerdiği olumlu özelliklerle kullanılmaktadır. Doğal taş yüz masaj aleti ile farklı doğal taşlar, doğanın şifalı etkisini hissetmek adına tercih ediliyor.