İnternet medyası tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlı. Olay olur olmaz anında gündeme düşebiliyor. Öyle oluyor ki bazen dakikalar bile bizim için önemli. Gazete ve televizyonlar gibi baskıya, ana habere yetişirse problem yok diyemiyoruz. Haberi anında okurlarımızla paylaşıyoruz. Bu da bize bazen Denizli’de yerel habercilik yapan gazetelerin bir günde ulaştıkları tirajlara bir dakikada ulaşmamızı sağlıyor. 

Olayın hemen ardından yetkili bir ağzın resmi sosyal medya hesabından açıklama yapmasına o kadar ihtiyacımız var ki anlatamayız. Denizli valisi Ahmet Altıparmak ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin hakkını vermeden geçemeyeceğim. Kamuyu ilgilendiren hadiselerde sosyal medya hesaplarından açıklama yapıyorlar. Böylece bilgi kargaşası meydana gelmiyor. 
Gizlilik içeren konularda demiyoruz ama detayları ortaya çıkan olaylarda bile resmi bir açıklama gelmeyince, haberi zar zor bulduğumuz kaynaklardan yazıyoruz. Yetkili makamdan açıklama sonra geliyor. Ondan sonra yok efendim; vatandaşı yanlış bilgilendiriyorsunuz, yazdıklarınızın gerçeklerle bir alakası yok, yalan haber yapıyorsunuz. 

Herkes işini doğru dürüst yaparsa yanlış anlamalara yer kalmaz. Genelde kurumların basınla ilgilenen görevlileri mevcut. Kendi alanlarıyla ilgili açıklama gereken bir olayda ilk önce kurumun resmi hesaplarından olayın detaylarını paylaşmaları, yanlış haberlere, kulaktan duyma haberlerin meydana getirdiği yanlış anlaşılmalara mahal vermez. 

Kurumların resmi sosyal medya hesapları, pikniğe gittik, camiye gittik, hayırlı cumalar, öyle yaparız, böyle hallederiz gibi slogan cümleleriyle dolup vatandaşın bilgi almak istediği konulara kapalı olmamalı. Kurumların resmi sosyal medya hesapları, başkanın veya müdürün egosunu tatmin edeceği paylaşımlarla dolu olmamalı. Başkan simit yedi, başkan halkın arasında, müdürün ev ziyareti vb. şeklinde paylaşımları tasvip etmiyoruz. Kurum olarak yaptın mı kardeşim güzel bir iş onu paylaş, yoksa seni takip edenleri boşuna yorma…

Sonuç olarak kurumların resmi hesaplarından yapılan bir cümle vatandaşı rahatlatabiliyor ve konu hakkında bilgi sahibi yapabiliyorsa, yanlış haberlerin, yanlış anlamaların önüne geçebiliyorsa, üşenme bir an önce o paylaşımı yap abi.