Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bizi dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye geldi. Kurtulmuş. "Türkiye'de tek partili sistem de iki partili sistem de olmaz. Bu millet siyasetle çok ilgili bir millettir" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül 1980'deki darbe sonrası tüm partilerin kapatıldığını, bununla yönetim ve karar süreçlerinde halkın olmadığı siyasi partiler düzeni kurulmasının amaçlandığını savundu.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, bu konuda "sağdan bir parti soldan bir parti olacak" dediğini ifade eden Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye için iki partili sistem önermesini bu nedenle anlayamadığını dile getirdi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İki partili sistem lafı Amerikaların Kenan Evren'e söyledikleri bir laftır. Ama unuttukları bir şey var, bu milletle Amerikan milleti birbirine benzemez. Bu millet dünyanın her yerindeki siyasetle ilgilidir. Türkiye'de tek partili sistem de iki partili bir sistem de olmaz. Bu millet siyasetle çok ilgili bir millettir. Bütün siyasi engellerle mücadele ede ede, yasaklarla mücadele ede ede gelen bir siyasi lider, başbakan olduktan sonra nasıl olur da 12 Eylül'ün gölgesine sığınır bunu hiç anlamıyorum. Seçilmiş bir başbakan ne yüzde 10 barajının arkasına sığınmalıdır, ne bozuk Siyasi Partiler Yasası'nın arkasına sığınmalıdır, ne de 2 partili bir sistemi öngörmelidir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un tartışılan sözlerine ilişkin olarak Kurtulmuş, "Hiçbir şekilde askerin siyasete müdahale etmesine yönelik bir sözün söylenmemesi lazım. Demokrasi bakımından doğru kabul etmiyoruz. Ayrıca bu söz maalesef aynı şekilde Türkiye siyasetini biraz daha kamplaştırmaktan, gerginleştirmekten başka bir anlam ifade etmiyor. Demokrasi istiyoruz, söz sahibi sadece ve sadece millettir" diye konuştu.