Denizli Belediyesi tarafından Genç Denizli kapsamında gerçekleştirilen Çanakkale Gezilerine katılan İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
4 yılda lise ve dengi okullarda eğitim gören yaklaşık 8000 lise öğrencisini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürdüklerini dile getiren Başkan Zolan, “ Çanakkale Zaferi'ni, gençlere yerinde anlatmak, vatan sevgisinin ne demek olduğunu aktarmak için bu geziler son derece önemli. Görüyorum ki çocuklarımız bu geziden son derece memnun kalmışlar. Denizli Belediyesi olarak bu mutluluğu görmek bizim tüm yorgunluğumuzu aldı. “ dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini makamında ağırladı. Müdür Yardımcısı Nazif Özdemir, Fizik Öğretmeni Figen Kaya ve 4 işitme engelli öğrencinin katıldığı ziyaretin bir teşekkür ziyareti olduğunu dile getiren Okul Müdürü Tarık Tutumlu, “Denizli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Gezisi’ne okulumuzu da davet etmeniz bizleri son derece onurlandırmıştır. İşitme engelli öğrencilerimizin o toprakları görmesini sağladığınız için sizlere öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
4 yılda 8000 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü
Öğrencilere geziye ilişkin düşüncelerini soran Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, aldığı cevapların kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. 4 yılda lise ve dengi okullarda eğitim gören yaklaşık 8000 lise öğrencisini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürdüklerini dile getiren Başkan Zolan, “ Çanakkale Zaferi'ni, gençlere yerinde anlatmak, vatan sevgisinin ne demek olduğunu aktarmak için bu geziler son derece önemli. Görüyorum ki çocuklarımız bu geziden son derece memnun kalmışlar. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal etkinlikler arasında farklı bir yeri olan bu geziler ile geçmişten geleceğe bir köprü kuruyoruz. Gençlerimize tarihimizle ilgili yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu geziler ile Çanakkale savaşlarının tarihimizdeki yerini, dayanışmanın, kaynaşmanın önemini gençlerimize kavratmaya çalışıyoruz. Şimdi olduğu gibi gezi sonrası gençlerin geziye ilişkin düşüncelerini duydukça ne denli doğru bir iş yaptığımızı çok net görüyoruz. İşitme engelli kardeşlerimizin de o topraklarda yaşananları yerinde görmeleri ve teşekkür için bizleri ziyaret etmeleri, işaret diliyle geziye ilişkin hissettiklerini aktarmaları bizim tüm yorgunluğumuzu aldı. " dedi.
Ziyarete katılan öğrencilerden ikisinin Yeteneksizsiniz Türkiye adlı yarışmada elde etikleri başarıdan dolayı kutlayan Başkan Zolan, “ İşitmeden sadece hissederek programda gerçekleştirdiğiniz dans herkese istenildiğinde nelerin başarılabileceğinin bir göstergesi. Engelli insanlarımıza aynı zamanda örnek oldunuz. Sizleri kutluyor, başarınızın devamını diliyorum” dedi.