Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar birlikte kazan kaynattılar. Ancak kaynatılan kazan keşkek kazanı oldu. 
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alınan keşkek için geleneksel olarak düzenlenen şölene katılan 3’lü ve protokol üyeleri kaynayan  kazanın başına geçerek keşkek yaptı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri ile birlikte keşkek yaptı. Babadağlıların geleneksel olarak düzenlediği Babadağ Geleneksel Keşkek Şöleni, Karaçöplen Yaylası’nda yapıldı. Şölene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, ilçe belediye başkanları, davetliler ve Babadağlılar katıldı. Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, her yörenin kendine özgü bir kültürü olduğunu vurgulayarak, "Babadağ olarak bizim de keşkeğimiz var. Keşkek yöremizin kültürünü yansıtmaktadır ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alınmıştır. Bu bize büyük gurur vermiştir. Uzun yıldan buyana Karaçöplen Yaylası'nda yapılmakta olan keşkek şöleninin en büyük hizmetkarı ve cefakarı olan hayırsever Ahmet Kundak'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Milletvekili Yüksel ise, her zaman her yerde büyük bir iftihar ile söz ettikleri Babadağ Keşkeğinin bugün dostlar ile birlikte yapıldığına dikkati çekerek, "Dostlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Babadağ Belediye Başkanımızın dediği gibi Ahmet amcamız yıllardan bu yana bu işin cefasını çekmiş, önderlik yaparak geleneğimizin bu güne kadar gelmesine katkı sağlamıştır" diye konuştu. 

İşadamı Kundak'a plaket

Başkan Zolan da, kültürel değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bu değeri ve geleneği yaşatan Babadağlılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, "Babadağlılar olarak ülkemizin dört bir yanından gelerek bugün Babadağ Keşkek Şöleni'nde buluştunuz. İnşallah bu birlik ve beraberlik her zaman daim olur. Her zaman güzellikler içersinde bir araya gelelim. Kültürümüzü ortaya koyan bu değerlerimizin devam etmesini temenni ediyorum. Dostluğumuz daim olsun inşallah" dedi. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şölenimizin önderliğini yapan hayırsever Ahmet Kundak'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Babadağımızın güzelliklerini hep beraber konuşmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Babadağ Belediyesi ve milletvekillerimiz ile birlikte Babadağımızın ihtiyaç ve taleplerini yerine getireceğiz." Konuşmaların ardından yemek kazanının başına geçen Başkan Zolan ve protokol üyeleri keşkek karıştırıp, yemeğin yapılmasına katkı koydu. Daha sonra ise şenliği uzun yıllar organize eden işadamı Ahmet Kundak'a Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından plaket takdim edildi.