Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce taşınan Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nin eski binasının bir bölümünü "Kültür Evi" haline getirdi. Kültür Evi'nde çaylarını içerek gazetelerini okuyan, kütüphane ve internet hizmetinden yararlanan mahalle sakinleri karşılıklı fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalıyor. Yenişehir Mahalle Muhtarı Nihat Karagöz, Yenişehir Kültür Evi’nin mahalle sakinleri için yerinde bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Kültür Evi mahalle sakinlerimizin vazgeçilmez mekanı haline geldi. Çaylarını içerken gazetelerini okuyan ve sohbet eden, başta yaşlılarımız olmak üzere mahalle sakinlerimiz Yenişehir Kültür Evi’nde yer alan kütüphanede bulunan kitapları da okuma fırsatı elde ediyor. Ayrıca Kültür Evi’nde internet ve bilgisayar da var. Her şeyden önce Kültür Evi'ne gelen vatandaşımız burada tanışma, sohbet etme, fikir alışverişinde bulunma imkanına sahip oluyor" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a halkın talep ve beklentilerine uygun çalışmalar yaptığı, sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiği ve vatandaşların yanında olarak destek verdiği için teşekkür eden Muhtar Karagöz, "Kültür Evi hizmete açılmadan önce yaşlılarımız ve gençlerimiz kahvehanelerde zaman geçirmeye çalışıyordu. Şimdi boş zamanlarını daha iyi bir şekilde değerlendiriyorlar” diye konuştu. 

Bina mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak 
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, bir süre önce Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nin talebin artması üzerine daha geniş bir yere taşındığını hatırlatarak, "Boş kalan bu binayı başta yaşlılarımız olmak üzere mahalle sakinlerimiz için değerlendirmek istedik. Bu kapsamda içerisinde bilgisayar, kütüphane ve internetin de olduğu bir düzenleme yapıldı. Ücretsiz çayın ikram edildiği ve ev ortamını aratmayan bir yer haline gelen Yenişehir Kültür Evi mahalle sakinlerimizin zamanlarını iyi değerlendireceği bir yer oldu" diye konuştu. Kültür Evi'nden özellikle yaşlıların faydalandığını anlatan Başkan Zolan, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, sosyal hayatta daha aktif olmaları ve yaşama bağlı kalmaları için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçirdik" dedi.  

Proje sonunda insanların dinlenebilecekleri, boş vakitlerini dolu dolu geçirebilecekleri bir merkezin ortaya çıktığını işaret eden Başkan Zolan, "Binamızın diğer bölümlerini de çeşitli projeler ile mahalle sakinlerimizin hizmetine açacağız''şeklinde konuştu.