HSYK Üyesi Rasim Aytin ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ile birlikte Ankara ve İstanbul’dan çok sayıda Denizlili’nin iştirak ettiği Yansımalar adlı fotoğraf sergisi forum çamlıkta açıldı. Bir hafta açık kalacak olan sergi Yatağanlı Ozan karaca ve arkadaşları tarafından hazırlandı.

Serginin açılışı yatağanlı bir hocanın yaptığı duayla başladı. Kasabanın kurucusu Yatağanbaba ve geçmiş dönemlerde kasabaya hizmet etmiş insanların ruhlarına okunan dualardan sonra açış konuşmalarına geçildi. Serginin açış konuşmasını yapan başsavcı Hasan Erbil Bugün burada bir sergi açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu sergi Yatağan ve Yeşilyuva’dan fotoğrafçılar Cumhuriyet Dönemi boyunca çektiği resimlerden oluşuyor. Burada göreceğiniz bir resimde de bulunduğu gibi tarihi 1948 yılına hatta daha öncesine giden resimler var. 
Bu resimleri çekildiği mekan Yatağandır. Yatağan 1200 lü yılların başında varlığı bilinen bir yerleşim yeridir. Muhtemelen daha öncesi de olabilir. Ama bu kasabayı kuranların öncülerinden Yatağanbabanın mezar taşında miladi karşılığı 1244 olan hicri tarih okunuyor.
Acıpayam yani Karaağaç ovası çok önemli bir vatan toprağıdır. Günümüzde Serinhisar ilçesine bağlı olan Yatağan çevresindeki Yüreğil, Kuyucak, Yeşilyuva,  Ayaz, Karaçay yani Kocapınar mahalleleriyle birlikte bir Oğuz yerleşimidir.
Buradaki kasabaların hepsinin kendine göre özellikleri vardır. Serinhisar bardaklarıyla bilinir. Yeşilyuva derici, ayakkabıcı, Yatağan demirci ve bıçakçıdır. Sergiyi hazırlayan Ozan karaca ve arkadaşları sergide bu temayı yani yatağanın demirciliğini öne çıkarmış. Fakat yatağanın başka özellikleri de vardır. Bu bölge okumayı ve okutmayı çok sever.Ben sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. bu sergide yatağanın demircilik mesleği ve sosyal hayatına dair birbirinden ilginç resimler göreceksiniz. Dileğim bu tür faaliyetlerin artarak sürmesi ve ülkemizin kültür sanat hayatının zenginleşmesidir.’dedi.
Bu konuşmadan sonra Denizlililer hep birlikte fotoğrafları gördü. Fotoğraflarda demir döğen ustalardan, çan yapan ustalara, 1948 yılında yatağan medresesi önünde kuran okuyan öğrencilere kadar pek çok ilgi çekici resim bulunuyor.sergi bir 2-7 mayıs tarihleri arasında görülebilecek.