Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, bu yıl ikinci kez ‘su’ teması ile organize edilen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasına ülke genelinden 87 moda ve tasarımcının 348 tasarımla katıldığını söyledi. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmaya 27 moda ve tasarımcının eser gönderdiğini hatırlatan Kocasert, ulusal yarışmaya ilginin bir yılda yaklaşık yüzde 300 arttığını bunun da sevindirici olduğunu söyledi. Tekstil ve konfeksiyonun başkenti Denizli’de Ekonomi Bakanlığının katkılarıyla Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizasyonunda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının 2.’sinin başvuruları alındı. Türkiye’nin farklı illerinden 87 yarışmacının 348 tasarım ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ön elemesi, 5 DENİB binasında gerçekleştirildi. DENİB Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, Komite Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş, DETGİS Başkanı İsa Dal, Gardenya Tekstil sahibi Mukaddes Başkaya Tasarımcılar Vildan Çaputcu ve Cenk Mommarje’dan oluşan jüri üyeleri, finalistlerin birbirinden başarılı tasarımları arasında seçim yapmakta zorlandı.

Seçim yapmakta zorlandı

10 finalist ve 5 yedek finalistin seçildiği değerlendirmenin ardından Komite Tosunoğlu, bu sene katılımın daha yoğun olmasının yarışmanın tanınırlığının ve farkında lığının artmakta olduğunun bir göstergesi olduğunun söyledi. Tosunoğlu, “Bu seneki yarışmaya katılım, gelen başvuruların kalitesi, tasarlanan ürünler açısından hepsinin kayda değer olması jüri üyeleri olarak bizi seçimlerimizde oldukça zorladı. Türkiye’nin dört bir yanından hemen hemen güzel sanatlar fakültesi olan tüm üniversitelerimizden gelen başvurular arasından ilk 10 tanesini seçmek kolay olmadı. İnanıyorum ki sadece finalistlerimiz değil başvurularımızın hepsi Denizli sanayimize ve ihracatımıza katma değer sağlayacak beceride ve zarafette ürünler hazırlamışlar.” Diye konuştu.

Yarışma önemli

Fabrikalarda dört duvar aralarına sıkışmış, moda ve tasarımcıların önünü açan, sektöre yeni soluk, yeni renk ve yeni modeller kazandıran yarışmanın kentin tanıtımı içinde önemli olduğunu hatırlatan DENİB Başkanı Kocasert, “Yarışmada finale kalan adaylar ile bu ay bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Finale kalan adaylar Temmuz ayında başlayacak atölye çalışmalarıyla tasarımlarını tamamlayarak, final gecesinde gerçekleştirilecek olan defilede sunulabilir hale getirecekler. Yarışmanın son bölümünde, yarışmanın birincisi ve dereceye girenlerin belli olacağı final gecesi Eylül ayı sonlarında gerçekleştirilecek. Yarışmamızın birincilik ödülü 8 bin, ikincilik ödülü 6 bin ve üçüncülük ödülü 4 bin liradır. jüri özel ödülü ise 2 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca Tasarım Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara, Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacak olan değerlendirme sonrasında Bakanlık tarafından uygun bulunacak kişilere iki yıl süre ile yurtdışında eğitim imkanı verilebilecek” diye konuştu.