Bu yıl 15'incisi düzenlenen festival kapsamında düzenlenen törende, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, bando eşliğinde Şükür Camisi meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Gülbay, buradaki törende, Buldan'ın el dokuması tekstil ürünlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yönleriyle güçlü bir ilçe olduğunu belirtti. Buldanlıların, mesir macununun mucidi Merkez Efendi'nin torunları olarak dikkat çektiklerini ifade eden Gülbay, "Festivalimizin, gerek ilçe esnafımız gerekse de dışarıdan gelen esnaflarımız için bereketli geçmesini diliyorum. Festivalimiz, birbirinden güzel etkinliklerle üç gün devam edecek. Herkesi festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Buldan kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi. Defile sırasında başlayan yağmurda öğrenci mankenler, kıyafetlerini şemsiye ile sundu.
Festivalde çerçevesinde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.