Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Beyağaç ilçesinde bulunan Kartal Gölü ile Denizli’nin ikinci ‘Beyaz Cenneti’ olması için çalışmaların devam ettiği Bozdağ Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ile birlikte ilk olarak Beyağaç ilçesini ziyaret etti. Beyağaç Kaymakamı Uğur Yıldırım, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Demir, Kaymakam Uğur Yıldırım’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.
Vali Demir, daha sonra ilçe sınırlarında yer alan ve Türkiye’nin en yaşlı karaçam ormanlarının bulunduğu ‘Anıt Ağaçlar Ormanı’ olarak bilinen bölgeyi ve Kartal Gölü’nü ziyaret etti. Kartal Gölü’nün tarihi hakkında Kaymakam Uğur Yıldırım’dan bilgi alan Vali Demir, gölün bulunduğu alanı gezerek, gölü besleyen kaynak sularını ve tahliye kanallarında da incelemelerde bulundu. Vali Abdülkadir Demir bölgeye büyük önem kazandıran ve her biri bin yıllık olan anıt ağaçlar hakkında da bilgiler alarak, bu ağaçların turizme kazandırılması için somut çalışmaların yapılması için talimat verdi.
Vali Demir, Kartal Gölü ve Anıt Ormanlar'ın geleceğe bırakılacak en önemli miraslardan olduğunu belirterek, "Bu nedenle buraya sahip çıkmak adına çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle bu bölgede daha önce basında ve kamuoyunda yer alan olaylarla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak için buraya geldik. İstenmeyen bir durumun yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması için de Beyağaç Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Orman Bölge Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız gerekli çalışmaları yapacaklar" dedi.
Vali Abdülkadir Demir ve beraberindeki heyet daha sonra Bozdağ Kayak Merkezi’ne geçti. Burada Tavas Kaymakamı Ali Arıkan ve ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Demir, Kayak Merkezi’nin mekanik sistemlerinin yapım işi ihalesinin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını belirtti. Kayak merkezinde gelinen son durum hakkında yetkililerden genel ve teknik bilgiler alan Vali Demir, kayak yapılacak pistler, sosyal yaşam alanları, konaklama bölgesi ve altyapı çalışmaları ile yol yapım çalışmalarını da inceledi.