Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yetişip, 2005 yılında milli takıma çağrılan ve 2006'dan bu yana Türkiye'deki şampiyonalarda önemli başarılar elde eden milli atlet Ümmü Kiraz, Vali Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti.
Ülkemizi ve Denizli’yi olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil eden Ümmü Kiraz Vali Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Gençlik Hizmetleri İl Müdürü ile Ümmü Kiraz hazır bulundu. Kasımpaşa Spor Kulübü'nün sporcusu olan milli maratoncu, haftada ortalama 200 kilometre koştuğunu, sabahın erken saatleri ve akşam üstü olmak üzere günde iki antrenman yaptığını belirtti.
Denizli'ye çok gelmek istediğini ancak yoğun idman temposu ve kamplar nedeni ile fırsat bulamadığını belirten Ümmü Kiraz, "Denizlili olmaktan dolayı çok mutluyum.Yarışlarda önce Denizliyi daha sonra ülkemi temsil ediyorum. Dün milli takımlardan müjdeli bir haber aldım. 2014'te yapılacak olan şampiyonada milli takıma çağrıldım. İyi hazırlanıp en iyi dereceyi almak istiyorum" dedi.
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir ise gençlerin her alanda sporla tanıştırıldığını ve bu konuda bakanlığın küçük yaşlarda spor yaptırılması için projeler hazırladığını belirterek, "Ümmü bu sporculara örnek gösterilebilecek bir sporcu. Atletizm branşında ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti. Yoğun çalışma ortamı nedeni ile kendisi kısıtlı bir zaman bularak Denizli’ye geldi. Ziyaretinden dolayı çok mutlu olduk. Kendisine bundan sonraki yarışlarda başarılar diliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir başarılı sporcu Ümmü Kiraz'a altın hediye etti.