Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde, Osmanlı kıyafetleri defilesi yapıldı. Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen defilede, Cemile Gül'ün tasarladığı kıyafetler tanıtıldı. Defileyi Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Uşak Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhat Bursal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi Ümran Çelik, öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Defilede, tasarımcı Gül tarafından hazırlanan Kütahya, Bilecik ve Eskişehir yörelerine ait Osmanlı döneminin nakış motiflerinin işlendiği 60 kıyafet tanıtıldı. Cemile Gül, defileden önce yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kültürünü ve özünü kadın kıyafetlerine işleyerek, birbirinden güzel motiflerle dünyanın her yanında tanıtmayı amaçladığını söyledi. Gül, "Ben Türk kadınını temsil ediyorum. İngiltere Kraliyet Sarayı bile sunduğum kıyafetlere saygı göstererek defilemizin finalinde ayakta alkışladı. Gelecek nesillere geçmişin güzelliklerini bırakmayı amaçlıyorum." dedi.

Defilenin finali 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrağı motifli kıyafetle yapılırken Cemile Gül'e, Yeşim Erden ve Ümran Çelik tarafından plaket verildi.