Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin hazırlıkları sürerken, Belediye Başkanı Osman Zolan, festivale 9 ülkeden 300 dansçının katılacağını söyledi.
Denizli Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 12.Uluslararası Halk Dansları Festivali ile ilgili olarak Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, basın toplantısı düzenledi. Denizlililere farklı ülkelerin kültürlerine ait halk danslarını izleteceklerini söyleyen Başkan Zolan, festivale Kırgızistan, K.K.T.C, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Hollanda, Kazakistan, Arnavutluk ve ev sahibi Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu olmak üzere 9 ülkeden 300 dansçının katılacağını söyledi. Farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlarının bir araya gelerek sanatseverlerin beğenisine sunulacağını belirten Başkan Zolan, “Festivale katılacak ülkelerin gurupları Delikliçınar Meydanı, Adalet Parkı, Meska Anfi Tiyatro ve İncilipınar Parkı’nda kendi yörelerine ait danslarını sergileyecek.Festivallerin amacı bir birimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, ve sanatımızı tanımaktır. Bu festivalde tüm renklerimiz olacak. Önümüzdeki hafta Denizli bu güzel festivalle cıvıl cıvıl olacak” dedi.
Festival, 25 Haziran Pazartesi günü Denizli Valiliği önünden Denizli Belediyesi’ne kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak.