Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin her tarafını ayrım yapmadan ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Günay, Denizli’de işadamı Ahmet Nazif Zorlu tarafından yaptırılacak olan iki müzenin, Laodikya antik kentinde düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

Törende konuşan işadamı Zorlu, grup olarak 25 bin çalışanıyla ülkeye hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek, “Çünkü bundan 30 sene önce Türkiye’nin ihracatı 2 milyar dolardı. Biz inşallah bu sene 4 milyar dolar ihracat yapacağız. Ülke böyle ileri gider, gençlik böyle ileri gider. Düşmanlarımız çatlasın.” dedi. Bakan Günay da bütçenin yetmediğini, bu sebeple hayırsever işadamlarına ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Dostlarımız da bizi kırmıyor. Onlara bir kere daha minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Bizi ayırmaya çalışanlara inatla biz ayırmadan, Türkiye’nin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Ayırmaya çalışanlar da bizim bu ayrımsız çalışmamız, aşkımız karşısında Namık Kemal’in dediği gibi, ‘Bu milletin vatanseverleriyle kavga etmekten vazgeç sen. Senin o zulmünün kılıcı bizim insan sevgimiz ateşi içinde yok olup gider.’ İnşallah biz insanlığımızla, hizmetimizle, vatan sevgimizle bu ayrılık odaklarının kökünü kurutacağız. Umuyorum ve Allah’tan sadece bunu diliyorum. Hep beraber bunun için çalışıyoruz.” diye konuştu. Türkiye’de arkeologların çalışması ve gayreti sonunda dünyanın dört bir yanına haksız yere dağılmış eserleri vatan topraklarına geri getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Günay, “Bu yapılan müzelerin, bu aşkla çalışılan yeni kazıların sayesinde bütün bunlar. Biz bu başarıları, bütün bu arkadaşlarımızın özverili gayretlerine borçluyuz.” dedi.

Son dönemde meydana gelen olaylarda şehit olan askerler hakkında da açıklamalarda bulunan Günay, şunları kaydetti: “Çocuklar, evlatlarımız bazen kasıtla, bazen büyük bir talihsizlikle kazayla canlarını yitiriyor. Onlara karşı görevimizi yerine getireceğiz. Bir kez daha bu güzel toplantıda niyaz ediyorum ki artık bunlar son olsun. Artık çocuklarımızın arkasında el bağlamamız, çocuklarımızı bayraklara sarıp anaların babaların kucağına vermemiz son olsun. Allah, milletimize birlik ve dirlik versin, bu güzel eserlerin devamı nasip olsun.”

Konuşmaların ardından tarihî bir sütundan yapılmış masanın üzerinde Bakan Günay ve işadamı Zorlu tarafından protokol imzalandı. Törene milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri de katıldı.