Denizli Belediyesi'nin, kentin simgesi olarak yaptığı Türkiye'nin en büyük cam horozu, 7'den 70'e herkesin ilgi odağı haline geldi. 
Türkiye'nin en büyük açık hava cam heykeli olma özelliğini taşıyan ve 7 bin parçadan oluşan cam horoz heykeli, vatandaşların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Denizli Belediyesi tarafından Ağustos ayı sonunda, Delikliçınar Meydanı'na yerleştirilen ve büyük beğeni alan cam horoz heykeli, Türkiye'nin en büyük açık hava cam heykeli olma özelliğini taşıyor. Şehrin en işlek noktasına yerleştirilen ve açıldığı andan itibaren, günün her anı hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin akınına uğrayan cam horoz heykeli, dikkat çekiyor. 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kente gelen misafirlerin cam horozun önünde fotoğraf çektirdiğini söyledi. Her şehrin kendine özgü anıtsal nitelikte sembolleri bulunduğunu, cam horoz heykelinin Denizli'nin simgesi haline geldiğini, ifade eden Başkan Zolan, "Denizli horozunun, tarihsel bir özelliği vardır. Horozun tarihsel geçmişi ve o dönemden bu yana şehrin simgesi olması sebebiyle, belediye olarak kentimizin sembolü niteliğindeki horozun, camdan heykelini yaptık. Cam horoz 7 bin parça camdan oluşuyor. Horozun altında ise, yine Denizli'nin bir diğer simgesi, mermerden yapılmış havuzu gösteriyoruz. Havuzun kenarında ise, dünya kültür mirasımız Pamukkale'yi ziyaretçilere sunduk. Denizli'nin her köşesini, böyle güzel değerlerimizi taşıyan eserlerle donatıp,vatandaşların bilgisine sunmaya devam edeceğiz" dedi.