10 Eylül'de kortej ile başlayıp Delikliçınar'da düzenlenen konser ile devam eden Türkçevizyon, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu'ndaki etkinlikle devam etti. TRT ve festivale katılan ülkelerin sanatçıları, birbirinden güzel şarkıları ile sahne aldı. TRT Avaz'da canlı olarak yayınlanan Ayfer Durak'ın sunuculuğunu yaptığı programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve Denizlili olan TRT Genel Müdür Yardımcısı Şenol Göka ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla Denizlilileri coştururken, canlı yayına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Sahneye çıkan Başkan Zolan, "İstiyoruz ki güzel Türkçemiz, evrensel dil olan müzikle birlikte tüm dünyaya yayılsın. O gönül birlikteliği ve kardeşliğimiz pekişsin, dünyaya huzuru ve barışı sağlama adına en üst seviyede katkı sağlasın istiyoruz" dedi.

PAMUKKALE'YE GİRİŞLER VE GİDİŞLER ÜCRETSİZ
Festivalin çok güzel başladığına dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Cumartesi akşamı festivalin gala gecesi çok güzel ve muhteşem olacak. O güzel akşama tanıklık etmek ve o anı yaşamak için tüm hemşehrilerimi Pamukkale Antik Tiyatro'ya davet ediyorum. Finalde Rafet El Roman ve Ezo konserimiz olacak. Denizlimiz muhteşem bir gece yaşayacak. Oradan tüm dünyaya barış ve huzur için Türkçe sesleneceğiz. 22 ülkeden gelen sanatçılarımızla kol kola girip dünyaya barış ve huzuru orada göstereceğiz." Sunucu Ayfer Durak ise Pamukkale'ye giriş ve gidişlerin ücretsiz olacağına dikkati çekerek, Denizli'nin adına işaret ederek, "Memleketin denizi yok ama gönlü yüce, gönlü okyanus gibi engin insanları var" diyerek Denizli'ye övgüler yağdırdı.

ACIPAYAMLILAR DA TÜRKÇEVİZYON İLE COŞTU
Türkçevizyon kapsamında Acıpayam Meydanı'nda düzenlenen konserde ise TRT sanatçısı Şehmuz Esenkuş vatandaşları coşturdu. Meydanı dolduran vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Başkan Zolan'a etkinlik için teşekkür etti. Öte yandan TRT sanatçıları Ali Çakar ve Zeynep Cihan'ın sahne aldığı Açık Hava Tiyatrosu'nda Arnavutluk'tan Megi Laska, Yunanistan'dan Nikos Michas, Macaristan'dan Gabriella Völgyesi, Romanya'dan Andi Banica, Makedonya'dan Stojne Nikolova, Bulgaristan'dan Teodara, Gürcistan'dan Sopho Khalvishi, Kosova'dan Albulena Jashari, Tataristan'dan Ilgız Shaihraziev ve Karadağ'dan Anita birbirinden güzel şarkıları ile Denizlililere unutulmaz bir gece yaşattı.