Denizli yine muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Denizli Belediyesi, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı, ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa organize ettiği ‘Türk Dünyası Kültür Şöleni’ ile bolluk ve bereketi müjdeleyen baharın gelişi muhteşem bir programla ile kutlanacak. 28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 15:00’de İncilipınar Parkı’nda başlayacak ‘Türk Dünyası Kültür Şöleni’ne Kazakistan Cumhuriyeti, Özbekistan, Çuvaşistan, Tataristan, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Yeri ve Başkurdistan’dan gelen yaklaşık 100 kişilik sanatçı grubu dans ve müzik gösterileri ile renk katacak.

Aynı gün saat TRT Avaz’dan saat 15:20’de canlı olarak yayınlanacak şenlik programına tüm Denizlilileri davet eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Denizli’nin tanıtımı için ulusal ve uluslar arası bir çok organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Denizli’de yıl içinde Uluslararası Halk Dansları Festivali, Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali, Denizli Cam Festivali, Japon Filmleri Festivali, Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali, Ege Aşıklar Bayramı ve Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerin tamamını gerçekleştirirken hem kentin kültür ve sanat hayatına katkı koymak hem de Denizli’nin tanıtımını sağlamak hedefindeyiz. Şimdi Orta Asya’dan gelen Türk Dünyası kültür gruplarının katılımı ile yine büyük bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Kültürlerin birbirini tanıması için bu önemli fırsatı değerlendirmeleri için tüm halkımızı İncilipınar Parkı’nda gerçekleştireceğimiz bu güzel organizasyona davet ediyorum. Bolluk ve bereketi müjdeleyen baharın gelişini, Nevruz Ateşi yakarak, geleneksel yemeklerimizi tadarak, demir döverek ve geleneksel ateşten atlama seremonisini gerçekleştirerek kutlayacağız. Kazakistan Cumhuriyeti, Özbekistan, Çuvaşistan, Tataristan, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Yeri ve Başkurdistan’dan gelen yaklaşık 100 kişilik sanatçı grubu dans ve müzik gösterileri ile renk katacak. Hepsi kendi ülkelerinde devlet sanatçısı unvanına sahip sanatçılardan kurulu dans ve müzik topluluklarının gösterileri izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak. Bu şenlikle tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini bir kez daha hatırlamış olacağız” dedi.

28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 15:00’de İncilipınar Parkı’nda yapılması planlanan ‘Türk Dünyası Kültür Şöleni’ havanın yağışlı olması halinde EGS Konğre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.