Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından el sanatlarının geliştirilmesi amacıyla açılan ücretsiz seramik kursunda ortaya çıkarılan eserler "Toprağın Ateşle Dansı" temasıyla sergiye çıktı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda 250’ye yakın eserin yer aldığı serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Değirmenci, serginin açılış konuşmasında, kültür ve sanat anlamında çok verimli bir hafta yaşadıklarını belirterek, cuma sabahı 3. Uluslararası Denizli Cam Bienali'nin açılını gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen hafta 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali olduğunu, önceki gün ise Giyim ve Tasarım Kursu Sergisi'ni açtıklarını anlatan Değirmenci, "Bir taraftan da 5. Uluslararası Taş Heykel Kolonimiz devam ediyor. Mayıs ayı böyle bereketli bir ay. Bir yıl boyunca devam eden kurslarımızda yapılan ürünleri görüyoruz" dedi.

Başkan Zolan'a teşekkür

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli Büyükşehir Belediyesi klasik anlamda belediyeciliğin yanında modern ve marka şehir olmak için kültüre, sanata ve spora destek verilmesi gerektiğini bilen bir belediye. Halkımızdan gelen bu yöndeki taleplere sonuna kadar destek vermeye çalışıyoruz. Bütün kurslarımız ücretsiz. Bugün başka bir güzelliği hep beraber yaşayacağız. Emek veren tüm kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum." Seramik Kursu Öğretmeni Aynur Mutlu ise, kendilerinden desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederek, kursiyerlerin yıl boyunca büyük başarı gösterdiğini, ürettikleri 250'ye yakın eserin sergilendiğini söyledi.

47 kursiyer katıldı

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi Değirmenci ve beraberindekiler tarafından kesildi. Seramik Kursu Öğretmeni Aynur Mutlu, çamura hayat vererek ortaya çıkarılan birbirinden güzel eserler hakkında bilgi verdi. "Toprağın Ateşle Dansı" temalı sergide 47 kursiyerin 8 ayda ortaya çıkardığı 250'ye yakın eser 3 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.