Denizli Belediyesi, 29. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali kapsamında düzenlediği Milli Mücadele ve Çanakkale Savaşı’nı anlatan 3 taş oyunu, 81 ilden gelen gazi ve ailelerinden büyük beğeni alarak duygulandırdı. Sinan Küçüköz’ün yazıp yönettiği oyuna, tiyatro severler büyük ilgi gösterdi.

    Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Salonu’nda hiç boş yer kalmazken birçok kişi de koridorda oyunu seyretmek zorunda kaldı. Bu arada, Milli Mücadele Günü nedeniyle Denizli Belediyesi’nin katkılarıyla şehirde bulunan 64 ilden gelen gaziler ve eşleri de oyunu izledi.

    Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Vekili Ekrem Büyükata, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Jandarma Komutanı Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar da oyunu izledi.

    Oyunda, Denizlili olup gerek Çanakkale Savaşı ve Milli Mücadele Dönemi'nde savaşa katılanların yaşadıkları ve cephe gerisinde kalanların nasıl mücadele ettikleri dramatik şekilde izleyiciye aktarıldı. Özellikle cepheye giden askerlerin aileleri, eşleri ya da yakınlarıyla vedalaşması, bir daha dönmeyi düşünmeden cephede yerini alması, salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Savaşta yaralanıp henüz tedavisi tamamlanmadan tekrar cepheye gitmek istediklerini belirten bir askerin mektubu, gözyaşlarının sel olup akmasına neden oldu. Oyunda, Kurtuluş Savaşı yıllarında milli mücadeleye destek olan Denizlili büyüklerin anıları da yer aldı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin o dönemde yaptıklarının önemi anlatıldı. Yaklaşık 3 saat süren oyun, bitimiyle birlikte uzun süre ayakta alkışlandı.

    Başkan Zolan, farklı bir etkinlik için şehirde bulunan gazilerin oyuna gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Amacımız, bu güzel vatan topraklarımızın ne zor şartlar altında yurt edinildiğinin çocuklarımız ve gençlerimizce bilinmesidir. Bugün özgürce yaşıyorsak bunu vatan için kanlarını döken şehitlerimiz ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Tiyatro oyunu hepimizi çok etkiledi. Herkesin izlemesi gereken bir oyun. Ben oyunu hazırlayanlara ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

    Vali Vekili Büyükata da böyle güzel bir oyunu uzun zamandır seyretmediğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve protokol üyeleri yönetmen Küçüköz ve oyunculara çiçek ve plaket sundu.