Son zamanlarda yaşanan terör saldırılarında şehit düşen askerlerimizin acısı Denizli'de birçok etkinliğin duyarlı Belediyeler tarafından iptal edilmesini neden oldu. Bu etkinliklerden biri de Denizli'nin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen "Sudan Koyun Geçirme" etkinliğiydi. 8 asırdır devam eden bu etkinlik her sene hiç sekmeden yapılıyordu. "Sudan Koyun Geçirme" etkinliği iptal edilmesine rağmen çobanlar tarafından  etkinliğin hazırlıkları yapıldı. Etkinliklerin iptaline rağmen hazırlıklarını sürdüren çobanlar, toplumsal mesaj vermek için pazar günü sabah erken saatlerde, rengarenk boyanan koyunlarıyla Büyük Menderes Nehri'ne girerek terörü tepki göstermeyi planlıyor.
Belediyenin kararının arkasında olduklarını belirten çobanlar, bu sefer birincilik için yarışmayacaklarını sadece mesaj vermek için etkinliği düzenleyeceklerini söylediler Çobanlar, "Koyun Atlatma Asırlık bir gelenek hüzün işin bu yıl sönük geçecek belki ama geleneklerimiz bitmesin dededen toruna aktarılması dileğiyle" denildi.
Denizli'nin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen "Sudan Koyun Geçirme" etkinliklerinde bu yıl çobanlar, son günlerdeki terör saldırılarına tepki gösterecek.