Şehrin gürültülü ve sıkışık ortamından uzaklaşmak isteyen Denizlili vatandaşlar teleferiğe binip 1400 metre yükseklikteki Bağbaşı Yaylası'na doğru yol aldı. Metrelerce kuyruk beklemeyi göze alarak buraya gelenler havanın da güzel olması sebebiyle güzel saatler geçirdi. 

Bağbaşı'ndan teleferiğe binerek yeni bir maceraya atılan vatandaşların heyecanı yerden yükseldikçe artmaya başladı. Bizim de haber yapmak için gittiğimiz bu yolculukta, teleferikte elektriklerin kesilmesi, havadaki kabinlerde bulunan yolcuları heyecanlandırdı. Jeneratör sisteminin hemen devreye girmesiyle yolculuk devam etti. 6 dakika kadar süren teleferik yolculuğunun sonunda kabinlerden hızla inen vatandaşlar, servise binmek için tekrar kuyruğa girdi. Servisle başka bir güzelliğe doğru yola çıkıldı. Servisten inildiğinde insanların şaşkınlığı gözlerinden okunuyordu. 

Denizli Bağbaşı Yaylası'nda kıl çadırı, ağaç evleri, küçük çadırları gezen vatandaşlar dağ havasını ciğerlerine doldurdular. Gitme saati yaklaştığında havanın esmeye başladığını hisseden anneler çocuklarını güzelce giyindirdi ve dönüş yolculuğu başladı. Yine servis kuyruğu, servisle yolculuk, teleferikle yolculuk ve bu güzel gezinin sonuna gelinmiş oldu. 

Denizlili vatandaşlar için güzel bir gezi alanı olan yolculuğunun bitişinde, teleferiğe binip Bağbaşı Yaylası'na gitmek için bekleyen yüzlerce vatandaşın kuyrukta olduğu görüldü. 

Teleferik Kaç TL
Teleferik kişi başına 5 Türk Lirası olup 5 yaşından küçük çocuklar için para alınmıyor. 

:) Biz biletlerimizi alırken bir aile çocukları için bilet alıp almayacaklarını sordu. Görevli yaşını sorduğunda annesi 5 deyince çocuk alttan hayır 6 diye seslendi.)