Denizli'nin yanında birçok il, ilçe belediye başkanlarını yanı sıra yaklaşık 200’ün üzerinde birlik üyesi belediyenin üst düzey temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek buluşmanın önemine değinen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Arkeolojik mirasın korunması ve yaşatılması ile ilgili birçok konunun bilimsel bakış açısı ile konuşulacağı buluşma Denizli’nin tarihsel değerlerinin tanıtılması açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

2000 yılında başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bakanlıklar, bilim ve kültür insanları, kamu görevlileri ve uzmanların öncülüğünde birçok belediyenin katılımıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin kültürel mirasın korunması, yaşatılması kapsamında Türkiye’de öncü rol oynadığını, koyduğu hedefler ve kentlerde gerçekleştirdiği çalışmalarla farklılık yarattığına dikkat çeken Başkan Zolan, “ Denizli Belediyesi’nin üye olduğu birçok birlik var. Bu birlikler içinde bizi heyecanlandıran, bizi tarihimizle, geçmişimizle buluşturan ve bu konuda olumlu katkılar koyan, üye olmaktan gurur duyduğumuz Tarihi Kentler Birliği’nin böylesine önemli bir toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. 2 gün sürecek toplantıda bilimsel veriler ışığında arkeolojik mirasın korunması ve yaşatılması ile ilgili yaptığımız çalışmaları anlatma fırsatının yanı sıra Denizli’nin değerleri anlatılacak. Toplantının Denizli’de olması bizim için büyük önem taşıyor. Laodikya’da Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından sürdürülen arkeolojik çalışmaları anlatma fırsatını yakalamış olacağız. Bu işin nasıl yürütüldüğünü Denizli’ye katkılarını dile getireceğiz ve çalışmalarımızı paylaşacağız. Bu toplantıda önemli isimleri ağırlamak bizi mutlu edecek” diye konuştu.

16 Mart Cuma günü Tarihi Kentler Birliği Yönetimi’nin Valilik ve Denizli Belediyesi Başkanlık makamlarını ziyaretleri ile başlayan 2 günlük program aynı günün akşamı saat 19:30’da Pamukkale Richmond Otel’de düzenlenecek olan resepsiyon ile başlayacak.

2. günün programı ise şöyle: “Seminerin açılış sunumu Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından yapılacak. Yerel Yönetimler Arkeolojik Mirasına Sahip Çıkıyor” konulu oturumun başkanlığını Prof. Dr. Celal Şimşek yapacak. Oturumun konuşmacıları ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram.”
Seminer, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in değerlendirmeleri ile son bulacak.

Denizli Belediyesi gelen konuklar için ise bir inceleme gezisi organize ederek kentin tanıtımını sağlayacak. Gezi proğramı ise şöyle: “ Kaleiçi, Külahçıoğlu Un Fabrikası, Delikliçınar Meydanı, İbrahim Çallı Evi, Lise Caddesi, Kıbrısşehitler Caddesi, Koca Mektep, İncilipınar Parkı, Çamlık Parkı, Adalet Parkı, Geleneksel Türk Sporları Alanı ve Laodikya.”