Denizli'de bugüne kadar ''Truva'', Karayip Korsanları'' gibi dünya çapında ses getirmiş Hollywood filmlerinin yanı sıra ''Muhteşem Yüzyıl'', ''Japon Gelin'' ve ''Çocukluğumun Bağ Bozumu'' gibi yerli yapımlarda oyuncu kostümleri dokundu, Denizli'de son olarak gelecek ay vizyona girmesi planlanan ve İstanbul'un fethinin konu edildiği ''Fetih 1453'' filminin kostümleri üretildi.

Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Belde Belediye Başkanı Abdulkadir Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılcabölük dokuma ürünlerinin, otantik dokuma tarzıyla tüm dünyada beğeni topladığını belirtti.

Kızılcabölük'ün en büyük özelliğinin, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliği dünya tarihi ile harmanlayabilmesi olduğunu ifade eden Uslu, ''Bunu da 'Truva' ve 'Karayip Korsanları' filmlerin için hazırladığımız kostümlerle en iyi şekilde ortaya koyduk'' dedi.

-Bush Ailesi ve İngiliz Kraliyet Ailesi için de üretim yaptılar-

Uslu, beldelerindeki dokuma tezgahlarından çıkan ürünlerin kalitesinin sadece filmlerle değil devlet adamları ve ünlü oteller için yaptıkları üretimlerle de tescilli edildiğini dile getirerek, bugüne kadar ABD Başkanlığı görevinde bulunmuş Bush ve İngiliz Kraliyet aileleri için hamam takımları dokuduklarını söyledi.

-Tarihi birikimle geçmişi bugüne taşıyorlar-

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Kadir Açar ise Osmanlı döneminde sarayda yaşayanların iç giyim ihtiyacının Buldan'da dokunmuş mintanlarla karşılandığına işaret ederek, Buldan'ın dokumacılıktaki tarihi birikiminin bugün de tarihi filmlerde kullanıldığını kaydetti.

Doğrudan sipariş yoluyla olmasa da İstanbul'da satış yaptıkları firmalar aracılığıyla halen gösterimde olan ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinde gecelik olarak kullanılan ürünlerin Buldan dokuması olduğunu, yine şubat ayında vizyona girecek olan ''Fetih 1453''ün filminde kullanılan birçok ürünün yine Buldan'daki dokuma tezgahlarından çıkma olduğunu dile getiren Açar, ''Aracı firmalar aracılığıyla kostümlerimizin oralara kadar ulaşması, bize ayrı bir mutluluk veriyor. Çekilen her tarihi film ve dizide kendimizden bir iz görmek, bir esintinin yer aldığını bilmek bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor'' diye konuştu.

Açar, tarihi film ve dizilerin dokumacılar için artık önemli bir kazanç kapısı olduğunu da belirterek, ''Film sektöründeki kostüm alıcılarının ilgisinin Denizli dokumacıları lehine işlemesi bizim adımıza sevindirici. Umarım bundan sonraki süreçte daha fazla film için daha fazla kostüm yaparız'' dedi.