Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Mahallesi’nde yaklaşık 150 yıllık Cezmi Ökten Evi ile Necdet Bilge Evi geçmiş günlerine yeniden dönüyor. 
Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce çalışmalarına başlanılan Cezmi Ökten Evi ile Necdet Bilge Evi’nde de sona yaklaştı. Atalar Mahallesi’nde 150 yıl önce aynı sokakta birbirine komşu olan Cezmi Ökten Evi ile Necdet Bilge Evi, restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından 1850’li yıllardaki eski ihtişamına yeniden kavuşacak. Terk edilmiş virane bir haldeyken yeniden ayağa kaldırılan tarihi evler, Denizlililerin hizmetine sunulacak. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, günümüzde az sayıda kalan tarihi Denizli evlerini geleceğe taşımak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Bugüne kadar birçok tarihi binayı, yok olmak üzereyken Denizli’ye kazandırdıklarını hatırlatan Zolan, şunları söyledi: "Belediyelerin görevi sadece alt yapı ve üst yapı yapmak değil, kültürümüze de sahip çıkmaktır. Bunun için kaybolmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimizi bu şekilde geleceğe taşıyıp onları özellikle çocuklarımız ve gençlerimizle tanıştırmamız gerekir."
Bu binaları sadece restore etmenin yetmediğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yapıların içinde nefes alınması, hayatın içine de katılması gerekiyor. Yoksa restore edip yeniden kendi hallerine bırakmak çözüm değil. Bu binaları yaşatacağız. Bugüne kadar restore ettiğimiz diğer tarihi binalar gibi bu yapılar da halkımıza hizmet için kullanılacak." 
Cezmi Ökten Evi ile Necdet Bilge Evi’nin yıllar önce aynı sokakta komşu iki ev olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: "O günlerin yeniden yaşanması mümkün değil ancak restorasyonun tamamlanmasının ardından buradaki tarih yeniden ayağa kalkacak. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz tarihimizi ve kültürümüzü burada görecek, büyüklerimiz geçmişi burada yad edecek."