Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılacak olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde Türkiye’yi Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü temsil edecek.
Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, 22-25 Ağustos tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde halk oyunlarından örnekler sergileyerek Türkiye'yi temsil edecek.Türkiye dışında İtalya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Fransa, Almanya, İspanya, Polonya ve daha birçok Avrupa ülkesinden katılımcı grupların olduğu festivalde Türkiye’yi temsil edecek olan Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, festival için tüm hazırlıklarını tamamladı.Festivale yönetici, müzisyen ve oyunculardan oluşan 40 kişilik bir ekiple gidecek olan kulüp üyeleri, Prag'ın dışında Budapeşte, Viyana, Venedik, Belgrad, Üsküp ve Selanik'de konaklayarak tarihi ve turistik yerleri de görme imkanı bulacaklar.
Festival hakkında açıklama yapan Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tevfik Tan, “19 Ağustos Pazartesi günü Teraspark'tan hareket ederek, 1 Eylül günü Teraspark'da bitecek olan bu seyahatte gençlerimizin arkadaşlık, kendine güven, paylaşma, temsil yeteneği gibi duyguları da gelişecek. Tüm gençlerin Türk Halk Oyunlarına ilgi duymasını arzu ediyorum. Ayrıca kendi kültürümüzün gelecek kuşaklara ulaştırılabilmesi için halk oyunlarımızı öğrenmek ve öğretmek bir vatan borcudur. Eylül ayında başlayacak olan yeni sezon halk oyunları çalışmalarında tüm Denizlili gençlerimizi kulübümüze bekliyoruz” dedi.