Tabae Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Ersoy, bu yıl kazıyla beraber onarım ve restorasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan Tabae'deki kazılar Ege, Muğla, Uşak ve Nevşehir üniversitelerinden katılan çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciyle devam ediyor.

Geçen yıl çalışmalarının çok verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Ersoy, “Çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Kale Belediyesi’nin büyük destekleriyle sürdürülüyor. Bu yıl kazının yanısıra onarım ve restorasyon çalışmalarına da ağırlık vereceğiz. Kazı ve temizlik çalışmaları tamamlanan Yukarı Pazar Camisi, Osmanlı çeşmesi ve Roma sarnıcının koruma ve onarım projeleri Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kale Kaymakamı Serap Özmen ve Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın destekleriyle hazırlanarak, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu. Kurul onayından hemen sonra bu yapılarda uygulamaya geçilmesi hedefleniyor.” dedi.

Ersoy, 2012 yılı çalışmaları kapsamında antik kent girişinde yer alan sarnıç, Cevher Paşa Hamamı ve kent merkezinden hamama uzanan yol üzerindeki yeni bir Osmanlı çeşmesinin kazısının planlandığını, bunların yanısıra Kale-i Tavas’ta mevcut çeşitli mağaraların temizliklerine devam edeceklerini, ayrıca geçen yıl kazısı tamamlanan Tekke Önü Mescidi’nin konservasyonuna başlanacağı sözlerine ekledi.