İslam âlemi olarak dostlukların canlandığı, üzüntülerin yerini sevince bıraktığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, kimsesizlere sahip çıkılan ve insanlar arasında dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının ardından, hemşehrilerimiz ile birlikte bayrama erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen  Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendili hemşerilerimizle birlikte sevenlerin bir araya geldiği, dostlukların güçlendiği, dargınların barıştığı, paylaşma, ziyaret etme ve gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatı bulduğumuz bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Her anlamda müstesna günler olan bayramlar, manevi olarak olgunlaşmamıza da vesile olmaktadır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz.

Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramlar birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Maneviyatı yüksek olan bu günlerde aile büyüklerimize, akrabalarımıza ve dostlarımıza hürmetimizi en derin duygularla sunmalıyız. Çocuklarımıza mutlaka bayramın manevi coşkusunu yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Denizlili ve Merkezefendili hemşehrilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum” dedi.