Müezzin Mustafa Kayalı, şiire olan ilgisi ve seslendirmeleri ile farklı bir din görevlisi profili çiziyor. 
Pamukkale’de Aşka Yolculuk etkinliğinde Şair Cemal Safi’den ödül alan Mustafa Kayalı, ortak bir duyarlılık için herkesi şiir okumaya davet ediyor. Türk şiirinde “Tek Hece: Aşk”  şiiriyle öne çıkan günümüzün yaşayan efsanesi olarak görülen Cemal SAFİ Başkanlığında, onun adına Arzu Subakan KABUKÇU organizatörlüğünde 31 Ekim, 1-2 Kasım 2014 Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Pamukkale’de,  “Pamukkale’de Aşka  Yolculuk  1. Uluslar Arası Şairler Şöleni ve Şiir Yarışması” gerçekleştirildi.
Bu anlamlı organizasyonda, Denizli  Merkezefendi  Gümüşler  İkinci  Camii Müezzini Kayyımı olarak görev yapmakta olan  Mustafa KAYALI  da, organizasyona katkılarından dolayı katılım belgesini  ve plaketini, Jüri Başkanı  Cemal SAFİ’nin  elinden aldı.
Şiir yazmayı  ve  yorumlamayı (seslendirme) çok sevdiğini belirten Kayalı; Toplumda ortak bir duyarlık ve bazen vicdan oluşturmak, insan-doğa ilişkisini düzene koymak, sıradan insanın gözlemleyebildiği halde ifade edemediği olayları ve olguları güzel ve farklı bir dil kullanarak gündeme getirmek ve böylece toplumun sözü olmak gibi işlevleri olması ve kendini ifade etmenin en kolay yolu olduğu için şiir limanına sığındığını ifade etti.