Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Söyleşiye, Sanatçılar Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca,  'Tiyatro' konulu söyleşiye katıldı. Yöntem ve Kaynarca, söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Devlet Tiyatroları'nın kapatılacağı konusuyla ilgili soruları cevaplandıran Yöntem, Devlet Tiyatroları'nın kapatılacağına inanmadığını ifade ederek, "Bu yasa meselesi ve çok zor bir durum. Fakat bir takım düzenlemeler her zaman olabilir. Devlet Tiyatrosu'nda en önemli problem, oyun oynayan da oynamayan da aynı şartlara sahip ama tiyatroda böyle demokrasi yok." dedi.

Batıdaki örneklerde Devlet Tiyatrosu'nda insanların çalıştığı sürece para aldığını belirten Yöntem, "Çalışmadıklarında ise makul bir ücret alırlar. Devlet Tiyatrosu'nun sorunlarına buradan bakmak gerekiyor. 'Tiyatroyu kapatalım buradan kar edelim' söz konusu olduğu zaman zaten Türkiye'nin nitelikli bir toplumu olmaz, mümkün değil. Bunu da herkesin bildiğine eminim. Onun için ben bunlara hiçbir zaman inanmıyorum, itibar da göstermiyorum. Zaten verilen reaksiyonda bence karşılığını buldu." diye konuştu.