Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde bir dizi etkinliklerle yürütülen ‘Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler Projesi’ kapsamında, Denizli Valiliği ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle ilk panel yapıldı. İki ayrı panelde gerçekleşecek projede, ilk olarak Ahmed Süheyl Ünver ile Ekrem Hakkı Ayverdi hakkında sunumlar yapıldı. 

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Panel öncesi konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Türkiye çapında insan ve şehir temalı iki aşamada yürütülen projenin ana hedeflerini açıkladı.

Soykan, “Bu projenin hedefi geçmiş ile gelecek arasındaki kültürel bağları oluşturacak kilit taşlarını yerleştirmek, gençlere örnek kişilikler üzerinden rol model sunarak öykünmelerini sağlamak, gençlerin ilgilerini kültürel alanlara çekmek, şehir-insan bağını güçlendirmek, örnek kişiler üzerinden bağ kurularak şehir kültürünün gelişmesini sağlamak, somut mimari mirası ve somut olmayan kültürel mirası koruma bilincini yerleştirmek olarak belirlenmiştir” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik’in oturum başkanlığı yaptığı panele Prof. Dr. Nurettin Öztürk, Doç. Dr. H. Aliyar Demirci ve Yrd. Doç. Dr. Saim Cirtil panelist olarak katıldı. Panelistler, Ahmed Süheyl Ünver ve Ekrem Hakkı Ayverdi’nin hayatları, yaptıkları çalışmalar, çıkardığı eserler ve daha birçok konuda paylaşımda bulundu. Panel sunumlarının ardından ‘Beş Şehirli’ belgesel gösterimi yapıldı.