2.Uluslararası Antalya Bisiklet Festivali’ne katılan 400’e yakın sporcu, Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin konuğu oldu.
Bisiklet Festivali’nin üçüncü gününde Sarısu kamp alanından hareket eden sporcular program çerçevesinde mola verilen Sandland’te hem yorgunluk attı hem de “İmparatorluklar” temalı festival sergisini gezme fırsatı buldular. Ana sponsorları arasında Expo 2016’nın da yer aldığı 2.Uluslararası Antalya Bisiklet Festivali’ne katılan sporcular devasa kum heykellerle birlikte bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.
Sergiyi gezen sporcular 7 bin metrekare alanda 10 bin ton kum kullanılarak yapılan eserleri şaşkınlık ve beğeniyle izlediler. Bazı sporcular bisikletleriyle sergi alanını gezerken ilginç sahneler oluşturdular.
Etkinlik hakkında bilgi veren Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, “Sanatın en doğal halini sunan kum heykel sergisi, sporun en doğal hali olan bisiklet festivali ile buluşmuş oldu. Bisiklet Festivali’ne yurt içi ve yurt dışından katılan 400’e yakın sporcu sanatın en doğal haliyle burada tanışma fırsatı buldu. Sonuçta iki festivalin işbirliği ile çok anlamlı bir buluşmayı, sanat ve sporun buluşmasını sağladı. Antalya bu tür etkinliklerle adını ve imajını yükseltiyor. Destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.