Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez uyguladığı proje ile kent turizmine büyük katkı sağlayacak olan Denizli Kültür Envanteri'nin ilk aşaması tamamlandı. Denizli'nin 19 ilçesinde yer alan bilinen değerlerin yanı sıra, bugüne kadar fark edilmemiş veya unutulmuş değerlerin de yer aldığı eserler tek kaynakta toplandı. Sanal dünyada da paylaşılan Denizli'nin kentsel mimari, arkeoloji, halk kültürü ve kültür ekonomisinin yer aldığı değerler www.denizlikulturenvanteri.com" internet sitesinde tüm dünyaya ulaşacak. 
Denizli Kültür Envanteri ile Denizli turizmine güç kazandırmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk aşamasının tamamlanması dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi. Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy ve ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı. 
GEKA Genel Sekreteri Alata, Denizli'nin tarihsel süreçte oluşan, nesilden nesle aktarılan değerlerinin yaşatılması ve topluma kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyemiz de özellikle büyükşehir olduktan sonra büyük bir sorumluluk üzerine aldı. Bizim buradaki varlığımız aslında GEKA olarak onlara sadece yardımcı olup, yanlarında yer almak. Projemizin Denizli'ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Başkan Zolan ise Denizli'nin her yönüyle güzel olan bir şehir olduğunu işaret ederek, "Denizli hem tarihi, hem üretme, hem de turizm ve kültür anlamında bir çok zenginliklere, değerlere sahip olan bir şehrimiz. Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte bize düşen görev, arzu ettiğimiz ve sahip çıkmamız gereken, tüm Denizli'de tarihi ve kültür değerlerimizi turizme ile de buluşturmak. Onlara sahip çıkmak, onları korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarabilmek. Bilinmeyen, fark edilmeyen bir çok değeri gün yüzüne çıkarıp fark edilebilir hale getirmek. Bilinenleri de doğru bilgilerle ve tekrar gündeme taşıyarak o değerlerimizin varlığını herkese hissettirmek" dedi. Başkan Zolan, "Bu değerlerimizin bir çoğunun farkında değiliz. Yüzlerce, binlerce değerimiz var. Burada kentsel mimarı, arkeoloji, halk kültürü ve kültür ekonomisi anlamında 4 ana başlık altında bu projemizi genişletmeye çalıştık. Şunu net olarak söylüyorum. Şu anda sunduğumuz envanterimizde yer almayan bir çok değer var elimizde. Onları da ileriki günlerde sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.
Çalışmanın yaşayan bir envanter olacağını vurgulayan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Şu anda sahada tüm ilçelerde tek tek taranmaya devam ediliyor. İstiyoruz ki tüm değerler, nerede bir güzellik, geçmişten gelen bir geleneğimiz, kültürümüz var onlar alınsın, gelecek nesillere taşınsın. Bugüne kadar böyle bir çalışma yapılamamış o eksikliği gidermek adına böyle bir yürüyüşe başladık. Tabi bu bir başlangıç. İlk defa ortaya çıkan değerlerimiz var, bilinen değerlerimiz var. Onları envanterimize aldık, internet üzerinden (www.denizlikulturenvanteri.com) Denizli, Türkiye ve dünyadaki tüm arzu edenlerin ulaşabileceği bu güzellikleri görebilme imkanı sunuyoruz. Birde İngilizce olarak çevirisini yaptık.Yurt dışından sitemize girenler hem Denizlimizi tanısın hem de turizm anlamında katkı sağlamak adına böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın ilk adımı bugün atılmıştır. Bunun arkasından diğer adımlar gelecek. Arzumuz şudur: İlçelerimizde döngüler yaratmamız lazım. Tur anlamında güzergahlar yaratmamız lazım. 'Tavasa'a Kale'ye gittiğiniz zaman şunları da görmeniz gerekir' şeklinde bir çalışma yapmak gerekiyor."