Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek ve ülkenin isim yapmış şairlerini bir araya toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni'ne katılan şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Türkiye'nin önde gelen şairlerinden oluşan kalabalık bir heyet katıldı. İLESAM Başkanı Parmaksız, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kültür sanat faaliyetinin uzun soluklu olmasını dileyerek, "Tüm arkadaşlarımız bu etkinlik için büyük bir emek sarf ediyor. Fakat iyi ki başlarından sizlerin gibi bir Belediye Başkanı var. Böyle bir faaliyetin kurumsal bir bazda yapılıyor olması takdire şayandır" dedi. Parmaksız, "Belediyecilik sadece alt ve üst yapı yapmak değil kültürü, sanatı, şiiri tanıtıcı faaliyetler yapmakta önemli bir faaliyettir. Ekibinizle beraber sizleri tebrik ediyoruz. Biz sizden razıyız" dedi. 

Sanatçılardan Başkan Zolan'a övgü 
Şair ve yazar Sinan Yağmur ise, tarihin kadim şehri Denizli'de kendilerini ağırlayan Başkan Zolan'a teşekkür etti. Yağmur, "Özellikle siz bir ilki de başardınız. Nasıl ki şiirlerin tarihi varsa edebiyatın da bir tarihi var. Edebiyat neslini, üstatları, edebiyat yarenleri ile buluşturduğunuz ve buna Türkiye'de ilk siz öncülük etiğiniz için teşekkür ederiz. Böyle bir kültür hizmetini yapmak sadece kültüre aşık sevdalı yüreklerde olur. O açıdan sizlere ve şahısınızda bütün Denizli'ye ve Denizli'de edebiyata yürek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Etkinliğin onur konuğu Yavuz Bülent Bakiler de, Türkiye'nin 81 ili olduğunu, bunların 71'inden davet alıp çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katıldığını kaydederek, "Ama hayretle gördüm, bugün burada da bunu gururla ifade ediyorum. Sizin gibi bizim edebiyatımıza sahip çıkan Belediye Başkanları maalesef çok az. Bütün sıkıntı da buradan geliyor" dedi.  

Büyükşehir değerlere sahip çıkıyor
Başkan Zolan ise, etkinliği yapmalardaki amaçlarını anlatarak, "Sizler gibi üstatları yeni nesil şairlerle buluşturmak ve kaynaştırmak, şiirin gündeme gelmesiyle ilgili yoğunlaşmasını sağlamaktır. İyi bir ev sahipliği yapma konusunda gayret göstereceğiz" dedi. Belediyelerin yol, park, bina ve alt yapılar yapacağını ancak gönüllerin de yapılıp değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Geçmişle geleceğin buluşturulması gerekiyor. Kesinti yapmadan duyguların süreklilik halinde, nasıl binlerce yıldır bize geldiyse aynı şekilde devam etmemiz lazım. Bu, alt yapı kadar, yol kadar, bina kadar önemli. Onlar bir gün yapılır ama değerlerimizi kaybedersek, güzelliklerimizi kaybedersek tekrar bulmamız mümkün değil. Başka değerler, başka milletlerin değerleri bizim değerimiz haline gelir. O zaman da biz biz olmaktan çıkarız. Onun için kültürel değerlerimize, manevi değerlerimize, geçmişten gelen emanetleri geleceğe taşıma adına bir çok faaliyetlerimiz var." 

Cam horoz heykeli ile hatıra fotoğrafı
Etkinliğin başarılı geçmesi temennisinde bulunan Başkan Zolan ve konuklar ziyaretin ardından Delikliçınar Meydanı'ndaki cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek ve ülkenin isim yapmış şairlerini bir araya toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ilk kez düzenlenen "Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni" Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 27-28 Kasım saat:20:00'de gerçekleştirilecek. Ücretsiz etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu duyuruldu.