Ölüdeniz Belediyesi kültür ve sanat festivali etkinlikleri çerçevesinde Azda Marketler Grubuyla birlikte bin çocuğun sünnet şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Ölüdeniz beldesinde yaşayan ve bir fırıncıda çalıştığı öğrenilen Romen uyruklu 17 yaşındaki Didi Crocium, Ölüdeniz Belediyesi’nde Ovacık Cami imamhatibi Yalçın Karagöz, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Azda yönetim kurulu başkanı Hüseyin Nebioğlu, annesi Elena Crocium (36) ve sünnet teknisyeni Erkan Bozkurt’un katıldığı merasimle Müslüman oldu. Kelime-i şehadet getiren Romen uyruklu genç Tarkan Yusuf Didi ismini aldı. Türk arkadaşlarının etkisiyle Müslüman olup sünnet olmak istediğini söyleyen Romen uyruklu genç çok heyecanlı olduğunu, özellikle sünnetin gökyüzünde yapılacak olmasının kendisine daha büyük heyecan verdiğini söyledi.
Ovacık Cami imam hatibi Yalçın Karagöz, "Bu gencimiz İslamiyet’i kabul etmiştir. Aslında bu merasim 18 yaşını doldurduktan sonra yapılacaktır. Fakat kendisinin ve ailesinin aşırı ısrarı ile burada dua edip Kelime-i Şehadet getirip merasimi tamamlayacağız. 18 yaşını doldurduktan sonra da bunun tekrarı yapılıp kendisine bir belge sunulacaktır" dedi.
Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da, "10. Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivalinde bin çocuğumuzu sünnet yaptırıyoruz. Ölüdeniz Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden vatandaşlarla yoğundur. Uluslar arası bir belde haline geldik. Tarkan Yusuf Didi Müslüman ve sünnet olacağını söyleyip bizlere başvurdu. Biz de burada önce merasimi yaptık. Şimdi gökyüzünde de yamaç paraşütünde uçarken sünnet olacak dedi. Anne Elena Crocium ise eşinin Türk olduğunu Samsun’da yaşadıklarını geçici süreyle geldikleri Fethiye’de çalıştıklarını söyleyerek, “Oğlum sünnet olmak istedi Müslümanlığı tercih etti biz de kabul ettik” diye konuştu.

GÖKYÜZÜNDE YAPILACAK SÜNNET GERÇEKLEŞEMEDİ

Kendi isteğiyle İslamiyet’i seçen genç, inancı gereği sünnet olmak ve bu işleminde tutkunu olduğu gökyüzünde gerçeklemesini istedi. Romen genç ve sünnet teknisyeni, Ölüdeniz semalarından birlikte atlayış gerçekleştirdi. 1500 metre yükseklikte yapılmak istenen sünnet gerçekleşemedi. Paraşütlerle tekrar Ölüdeniz Stadına inen sünnet kıyafetli Didi ve sünnetçiyi konvoyla gelen Ölüdeniz Belediye Başkanı Yılmaz karşıladı. Sünnet çocukları davul zurna eşliğinde bol bol oynadı.
Sünnet teknisyeni Ertan Bozkurt, gencin heyecanlanıp paraşütle uçarken istifra etmesi yüzünden sünnet olayının gerçekleşemediğini ve evde cerrahi müdahale ile en kısa sürede sünnet edeceklerini söyledi.