Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21.Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayı olduğunu söyledi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21 Dönem Milletvekili Salih Erbeyin yaptığı açıklamada, Ramazan ayının diğer aylar arasında seçkin bir yeri olduğunu belirterek, "Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir" ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında oruç tumanın maddi ve manevi birçok faydasının olduğunu belirten Erbeyin, "Oruçlu insan nefsinin aşırı isteklerine ve ihtiraslarına engel olur. Peygamberimiz, 'Oruç sabrın yarısıdır' buyurmuştur. Aynı zamanda 'Sabır imanın yarısıdır' Hadisi şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu belirtilmiştir. Zenginler oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir" diye konuştu.