Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği tiyatro festivali yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelen farklı kostümlerdeki tiyatrocular kampüs içinde şarkılar söyleyerek, Gölbahçe’ye doğru yürüdüler. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve festivale söyleşi için gelen ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier de kortejde öğrencilerle birlikte yürüdüler. Kortej sonunda ise açık anfide Aşuk ile Maşuk dans gösterisi sergilendi.

10 – 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak festivalde, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek üniversite ekipleri oyunlarını sergileyecek. Festivalde sahnelenecek tiyatro oyunlarının dışında söyleşiler, tiyatro üzerine eğitimler ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek. Festivale söyleşi için konuk olarak katılacak olan ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier, tiyatro alnındaki birikimlerini paylaşmak üzere üniversite öğrencileri ve tiyatroseverlerle 11 Nisan Salı günü saat 13.00’de PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde buluşacak.

‘Tiyatro Tarihi ve Tiyatro Analizi’ konulu eğitim Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Ali Güven ile saat 12.00’de Eğitim Fakültesi Dr. Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Altı gün sürecek festivalde konuk üniversiteler olarak; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi Tiyatro Toplulukları yer alacak.

15 Nisan Cumartesi Saat 20.00’de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Tabib-ül Curcuna ekibinin sergileyeceği Scapin’in Dolapları oyunu ile festivalin kapanışı gerçekleşecek.

Festival süresince tüm oyunlar ücretsiz olacak.