Şenliğin açılışında konuşan, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Çetin, “Çocuklarımız geleceğimizin ışığıdır, çocuklarımızın 0-6 yaş dönemi gelişimleri için çok önemli bir dönemdir. Bu dönemlerinde çocuklarımıza ne kadar doğru ve güzel bilgileri verirsek geleceğimizin o kadar aydınlık olacağına inanıyoruz.

Çetin, Çocuk Gelişim Programı’nda eğitim alan ve bilimin ışığında çocuklarımıza eğitim veren çok değerli öğretmenlerimiz ve üniversitemizin Çocuk Gelişim Programı’ndan mezun olacak öğretmen adaylarımızın bunu çok iyi bilerek gerçekleştireceklerine inanıyorum. Hazırlanan bu tür programların çocuklarımızın gelecekte bilinçli bireyler olmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan şenlikte çevreyi koruma bilincini geliştirmek için hazırlanan tiyatro oyunu çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Gerçekleştirilen şenliğin devamında Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Fuaye Alanı’nda Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli materyaller ile yapılan oyuncak ve resim faaliyetleri sergilendi. Sergiyi merakla gezen çocuklar ayrıca ebru sanatını deneyimleme fırsatı buldular.