Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Cumartesi Buluşmaları', Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’nun ev sahipliğinde Pamukkale’de yapıldı. Toplantıya BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Önder Varol ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda gazetecilere Pamukkale’nin gelişimi hakkında bilgi veren Oklu, Pamukkale’nin 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’de tek yerel yönetime devredilen ören yeri olduğunu, o tarihten bu yana Pamukkale’de yapısal değişiklikler yapıldığını belirtti.

Oklu, “Burayı işletmek için Pamukkale İşletme Müdürlüğü kuruldu. Yılda 1 milyon 700 bin kişi ziyaret ediyor. 2007’den beri, hiçbir misafirimizin burnu kanamadan burada hizmet vermeye devam ediyoruz. Hem travertenlerin korunması hem arkeolojik sit alanlarının korunması kontrollü giriş çıkışın yapılması gereken bir yer burası.” dedi.

Pamukkale’nin diğer antik kentlerden oldukça farklı olduğunu vurgulayan Oklu, “Diğer antik kentlerde kapıya iki tane bekçi koyuyorsunuz. İnsanlar gezip dolaşıyor yarım saat bir saatte antik kentten ayrılıyor. Burada Milattan Önce 200 yıl öncesinden beri yaşanıyor. O günden bu yana buralar terk edilmemiş. Başka antik kentler yıkılıp yok olduktan sonra tamamen insan yerleşimi terk edilmiştir. Pamukkale’nin terk edilmeme sebebi şifalı sularıdır.” dedi.

"BATI ANADOLU’NUN EN BÜYÜK ANTİK TİYATROSU PAMUKKALE’DE"

Arkeologlara göre Ege ve Akdeniz’de Batı Anadolu’daki en büyük ve en güzel antik tiyatrosunun Hierapolis Antik Kenti’nde olduğunu vurgulayan Oklu, “Yapımı 150 yıl sürmüş üç katlı sahnesinin 1 katının restorasyonu sürüyor. Haziran'ın ilk haftası bitecek. Türkiye’de turistlerin en çok ziyaret ettiği dört ilden birisi Denizli’dir. Bunun da sebebi Pamukkale’dir. Antik yer her tarafta var. Pamukkale’nin farkı termal suyudur. Bizim buradan 100 milyon gelire ulaşmamız gerekiyor. Yöreye gelenlerin yeme içmeleriyle birlikte 500 milyon dolarlık hedef bekleniyor. Karahayıt Turizm Gelişim Bölgesi ilan edildiğinde 6. bölgedeki gibi yatırım yapabilecek. Böylece yatırımlar artacak.” diye konuştu.