Pamukkale'de geçen yıl özel bir firma tarafından başlatılan balon turizmi, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.
"Beyaz cennet"i yukarıdan görmek isteyen turistler, sabahın erken saatlerinde konakladıkları otellerden alınarak, balonların havalanacağı Kocaçukur mevkisine getiriliyor. Uzman ekipler tarafından yaklaşık 30 dakikada hazır hale getirilen balonların uçuş güzergahını belirlemek için havaya küçük balonlar bırakılıyor. Hava koşulları test edildikten sonra balon turu başlıyor.
Yaklaşık bir saat havada kalan turistler, beyaz travertenleri, Hierapolis antik kentinin tarihi güzelliklerini izleme fırsatı buluyor. Gün doğumundan önce havalananlar ise Pamukkale'de güneşin doğuşuna tanıklık ediyor.

- "Pamukkale'yi havacılık merkezi haline getirebiliriz"
Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Nevzat Köse, yaptığı açıklamada, geçen yıldan beri balon uçuşları gerçekleştirdiklerini, 1 Haziran-31 Aralık 2014 arasında iki balonla 2 bin 175 yolcuya Pamukkale'yi havadan görme fırsatı sunduklarını belirtti. 

Henüz yolun başında olduklarını dile getiren Köse, "Geçen yıl elde edilen gelir 325 bin avro. Kapadokya'nın bu turlardan elde ettiği yıllık ortalama gelirin 80 milyon avro olduğunu düşünürsek, henüz yolun başındayız demektir" dedi.

Pamukkale'nin dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken Köse, şunları söyledi:
"Pamukkale, yelken kanat, yamaç paraşütü sporlarının yapılabildiği dünyanın nadir yerlerindendir. Biz burayı havacılık merkezi yaparak balon turizmini canlandırmaya çalışıyoruz. Pamukkale'ye gelen turistlerin istedikleri her türlü aktiviteye katılabilmesini sağlıyoruz. Yerel yöneticilerimizin de desteğiyle Pamukkale'yi bir havacılık merkezi haline getirebiliriz." 


- Havada doğum günü kutlaması
Turistlere balon turu yaptıran özel bir firmanın sorumlusu Tansel Kavcu da havadan Pamukkale'nin güzelliklerini göstermeye çalıştıklarını belirterek, hem turizme katkı yaptıklarını hem de sivil havacılığın gelişmesine yardımcı olduklarını kaydetti. 
Uçuşlar sırasında birçok aktivitelerin yapıldığını, turistlerin imkan dahilindeki taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Kavcu, Arjantinli bir turistin doğum gününü havada kutlandığını, bunun yanı sıra sürpriz evlilik teklifleri yapıldığını, bazı çiftlerin nikahlarının balonda kıyıldığını anlattı. 
Türk Hava Kurumu Balon Pilotu Bülent Gürhan ise 4 ay içerisinde 6 firmanın daha uçuş yapmasını beklediklerini, gelecek bir yılda Pamukkale semalarında 20 balonunun aynı anda havalanabilecek duruma geleceğini söyledi.
Uçuşları hava şartlarına uygun olduğu sürece travertenlere yakın şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Gürhan, "Müşteri talebi ve hava şartlarının uygun olması halinde en çok sabah iki, akşam bir uçuş gerçekleştirebiliyoruz. Balon kumandasız ve hava koşullarına bağlı çalışan bir araç olduğu için, 45 dakika ila 1 saatlik uçuş yapıyoruz" dedi.


- "Fantastik bir deneyim"
"Beyaz cennet"i görmek için Kolobiya'dan kızı Anna Maria ile gelen Clodia Polonia, ilk defa geldikleri Pamukkale'yi balon turu sayesinde çok daha iyi şekilde görme fırsatı bulduklarını belirterek, "Balon turu çok güzel. Güneşin doğuşunu balondan izlemek harika. Pamukkale'yi yukarından görmek çok çılgınca ve eğlenceli" ifadelerini kullandı.
Hayatında ilk kez balon turu heyecanı yaşayan Arjantinli Bernardo Bilderise Pamukkale'yi ilk kez gördüğünü belirterek, yaşadığı anı "fantastik bir deneyim" şeklinde değerlendirdi.
Kolombiyalı turist Juan Rojas da daha önce balonla uçtuğunu fakat burada uçmanın daha keyifli olduğunu, Pamukkale'ye tekrar gelmek istediğini söyledi.