Denizli Pamukkale'de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yabancı ve yerli turist akınına uğradı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde doğal ve kültürel zenginlikleri ünlü Pamukkale, yabancı turistlerin yanı sıra başka şehirlerden gelen pek çok yerli turistti ağırladı.
Turistler traventerlerde yürüyerek güneşli günün tadını çıkardı. Yerli, yabancı turistler fotoğraf çekerek Pamukkale anısını ölümsüzleştirdi.

Pamukkale'ye gelen pek çok yerli turist de bu kültürel ve doğal zenginliği beğendiğini belirterek çevresindekilere mutlaka Pamukkale'ye gitmelerini tavsiye edeceklerini söyledi. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, yaptığı açıklamada "Bakanımızın önerisi ile ve Başbakanımızın kabulü ile tatili 9 güne çıktı.  Bu turist sektörü için bir can suyu oldu. Pamukkale'ye gelen turist sayısında geçen ayki verilere baktığımızda yüzde 1,5'luk geçen yıla göre artış yaşandı. Bu sayılar tabi ki yetersiz. Yüzde 5'ler 10'lar, yüzde 25'ler olmalıdır. Pamukkale'ye turist çekmek için daha çok çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.