Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin turizmden aldığı payı arttırmak için kamu ve özel sektörün ortak hareket etmesi gerektiğini ve bu amaç için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, dernek üyeleri ve turizm sektörünün temsilcilerinin katıldığı toplantı Colossea Termal Otel'de gerçekleştirildi. Pamukkale Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Denizli turizmi masaya yatırıldı. Denizli'nin turizmden aldığı pay ve turist sayısının artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin turizmden aldığı payı artırmak için kamu ve özel sektörün ortak hareket etmesi gerektiğini ve bu amaç için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Kentin turizmde önemli bir değere sahip olduğunu belirten Başkan Zolan, "Turizm Denizli'nin ana lokomotiflerinden biri. Hele hele Pamukkale bu dünyada eşi benzeri olmayan bir güzellik. O nedenle kentimizde var olan bu değeri turizmi görmezden gelmek, yok saymak mümkün değil. Denizlimize değer katan bu güzellikleri yine Denizlimize katma değer olarak kazandırmak gerekiyor. Siz sektör temsilcilerinin beklentilerini biliyor ve bu beklentileri karşılamak için biz yerel yöneticiler olarak ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Denizli'nin turizm potansiyeli içinde kentin lokomotiflerinden birinin Pamukkale ve çevresi olduğunu belirten Başkan Zolan, "Turizmde bizi taşıyacak olan lokomotiflerden biri Pamukkaledir. Bu bölgede geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışma yarım kalmış. Su kaynaklarının daha verimli kullanılması için yapılan sistemde aksamalar olmuş. Ancak biz Büyükşehir olarak bu su sistemi konusunda çalışmada sona yaklaşmak üzereyiz. Termal su Pamukkale için çok önemli. Buradaki kaynakların doğru kullanılması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Bu konuda bütün işletmelerde suyun daha verimli kullanılması için üzerine düşeni yapmalı. Bölgeye gelen turist burada 5-10 gün kalabilmeli. Pamukkale ve Karahayıt'ta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin 1,5 yıl gibi bir sürede bu bölge için önemli adımlar attı. Bu bölgenin görsel olarak bir çok sıkıntısını çözdü" dedi Yakın zamanda inşa edilecek olan yeni tesislerle Denizli'nin turizm alanında en önde yerlerden biri olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli termal sağlık ve inanç turizminin yanında farklı turizm potansiyelleri ile de turist çekmeye devam edecek. Pamukkale ve Hierapolis antik kentlerinin yanında son dönemlerde büyük kazıların yapıldığı Laodikya da inanç turizmi açısından kentin lokomotifleri arasında yer alacak. Ayrıca bu bölgeye yakın zamanda kurmayı düşündüğümüz Akvaryum ile de bu bölgeye gelen turistler bu tarafa kaydırılacak. Kısa süre sonra bitecek olan teleferik sayesinde bir anda 1400 rakımlı noktaya vatandaşlarımız çıkma imkanı bulacak. Ayrıca kış aylarında kayak yapılan Bozdağ Kayak Merkezi'nin de bir an önce tamamlanarak kış turizmine kazandıracağız. Burada tesisleşme devam ediyor." dedi.



Toplantıda başta Denizli'nin tanıtımı olmak üzere ortak iş birliği, güç birliği yapılarak Denizli turizminin her alanda geliştirilmesi için çalışmalar yapılması sonucu ortaya çıktı.