Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu, Cumhuriyet, Vali Güner Orbay, Gazi İlköğretim Okulu ve Ilıcalar YİBO’yu kardeş okul ilan etti.
Gülderen Eğitimciler Derneği aracılığıyla “kardeş okul” ilan ettikleri Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret eden Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Azam Kaya,Gülten Tecimen ve beraberindeki heyet, Okul Müdürü Aydın Başoğuz ve öğretmenler tarafından karşılandı. Okulu ziyaret eden heyeti makamında ağırlayan Başoğuz, projeyi çok önemsediklerini, söz konusu etkinlikle ön yargıların kırılabileceğini söyledi. Konuşmasında bir süre duygulanan Başoğuz, kardeş okul ilan edilen 4 okul müdürünün proje kapsamında bugün Denizli’ye gideceğini ifade etti. Ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Başoğuz, söz konusu etkinliklerin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

       KONUKLAR BİNGÖL’ÜN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ BEĞENDİLER
          Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Azam Kaya ise, “ Kardeş Okul Projesi” kapsamında doğu-batı kardeşliğinin pekiştirilmesi noktasında önemli bir adım atıldığını söyledi. Proje kapsamında azda olsa zedelenen kardeşlik ilişkisini güçlendirmek için böyle bir etkinliği uygun bulduklarını ifade eden Kaya, “ Biz buraya hediyeleşmeye geldik. Bingöl’e gelip Bingöllü kardeşlerimizin evlerine misafir olduk. Açıkçası o kadar muazzam bir misafirperverlik anlayışı var ki bu bizi çok etkiledi. İnsanların bize kapılarını açması çok güzel. Tabi bizde gidip gelmeler olmayınca ihmaller olmuş. Bizler birbirimizi tanıdıkça aradaki bağlar daha da güçlenecektir. Biz açıkçası buraya hayran kaldık. Misafirperverliğinden ötürü velilerimize ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.”dedi. Müdür yardımcısı Gülten Tecimen "Dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için öğrencilerimizin eğitimlerinde de tüm öğretmen kadromuzla daha çok gayret etmeliyiz." dedi.
“BİZLER ÇOK FARKLI DEĞİLİZ. HEPİMİZ AYNIYIZ” .Yapılan çalışmalar kapsamında ikinci kez doğuya geldiğini belirten öğrenci velisi Yılmaz ELÇİN, batıdan doğunun çok farklı gösterildiğine dikkat çekerek: “Bingöl’e geldiğimizde çok sıcak bir misafirperverlikle karşılandık. Ancak doğu medyada çok farklı yansıtılıyor. Bizler, çok farklı değiliz. Hepimiz aynıyız. Bizleri birbirimizden uzaklaştıran sebep gidiş gelişlerimizin olmamasıdır” ifadelerini kullandı.
 
   ÖĞRENCİLERE HEDİYE PAKETLERİ, OKULA DA FOTOKOPİ MAKİNESİ
      Ziyaretten sonra okulun çok amaçlı salonuna geçen heyet, okulun tüm öğrencilerine kıyafet, kitap, ayakkabı ve benzer ihtiyaçların olduğu hediye paketleri verdiler. Okulun işlerinde kullanılmak üzere bir adet fotokopi makinesi de hediye eden heyet, öğrencilerle fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti.