Denizlim Derneği ve Denizli Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Anma Programı MEB Şura Salonu'nda gerçekleşti. Programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eşi Ayşen Zeybekci,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Denizli Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizlim Derneği Başkanı Hasan Oymak ile Denizli'den gelen çok sayıda protokol üyesi, oda başkanları ve davetliler katıldı.
Programda, salon girişine Denizli'den gelen çok sayıda kuruluş stant açtı. 
Ekonomi Bakanı Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, 'ölümünün 14. yılında anılan Denizlili sanatçı Özay Gönlüm'ü anıyoruz. Gönlüm Türk kültüründe iz bırakan biridir. Gönlüm, türküleri Almanlara, Japonlara ve Avustralyalılara söyleyerek Türk kültürünün tanıtımına da katkıda bulundu. Denizli var oldukça onun türkülerini söylüyor olacağız' şeklinde konuştu.
Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de Gönlüm'ün Ege yöresi şivesiyle söylediği dillerden dillere dolaşan eserleriyle şehrin tanıtımına önemli katkı sunduğunu söyledi. 
Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bir konuşma yaptı. Daha sonra Denizli Belediye Konservatuvarı, sanatçıları birbirinden güzel eserleri programa katılanlar için seslendirdi. Konservatuvar sanatçılarından Hakan Eyiden söylediği Özay Gönlüm türküleriyle salonu coşturdu.
Bu arada Denizlili öğretmen Sami Alaşık'ın okuduğu 'Ninenin Mektupları' ise herkesten büyük beğeni aldı.
Programın sonunda, Gönlüm'ü anma gecesine katkı sunan kurum temsilcilerine plaket verildi.