Son 10 yıldır binlerce kişiye hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, bu dönem 12 farklı enstrüman dalında yaklaşık 600 kişiye ücretsiz eğitim vermeye devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Şefi Ersin Parım, eylül ayında kayıt almaya başladıklarını hatırlatarak, konservatukarda 12 farklı enstrüman dalında kurslar verildiğini söyledi. Parım, "Ayrıca Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarımız var. Korolarımız oldukça geniş katılımla gerçekleşiyor. Enstrüman kursları kapsamında kanun, ney, klarnet, keman, ud ile bağlama, kaval, ritim dersleri vermekteyiz. Batı müziğinde de piyano derslerimiz var. Kurslarımız, konusunda uzman ve yetkili eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir" diye konuştu.
Konservatuvarda öğrencilerin durumuna göre ders saatlerinin belirlendiğine dikkati çeken Parım, "Kış döneminde hafta sonları ağırlıklı çalışmalar yapılırken hafta içinde ise koro çalışmalarımız oluyor. 10 yıllık süreçte Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'ndan binlerce kişi hizmet almıştır. Bu imkanı ve hizmetleri bize sunan Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Külahçıoğlu Un Fabrikası'nı bir sanat merkezi haline getirerek hizmete açılmasını sağlayan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'ye de teşekkür ediyoruz. Denizli halkına sanatla, müzikle, kendimize ait olan Türk müziği ve halk müziği ile hizmet etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kurtuluş Savaşı yıllarında Mehmetçiğin erzak ihtiyacını karşılayan Külahçıoğlu Un Fabrikası’nın 10 yıl önce çıkan yangında küle döndüğünü hatırlatan Başkan Zolan, binayı restore ederek hem tarihi bir mekanı kente kazandırdıklarını hem de Külahçıoğlu Un Fabrikası’nı sanat merkezine dönüştürerek binlerce vatandaşa sanat eğitimi veren bir mekan haline dönüştürdüklerini söyledi.