Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ile Hollywood yapımı ‘Hayalet Sürücü 2’ filminin de aralarında bulunduğu sinema filmlerine daha önce ev sahipliği yapan Denizli, televizyon dizileri ile tanınan Abdülkadir Ceylanede’nin ilk filmi “Ağaç Seni Emzirmeyeceğim Hakkını Helal Et” filmine de ev sahipliği yapacak.
Televizyon kanalarında yayınlanan “Acı Hayat”, “Deli Yürek” ve “Aynalı Tahir” gibi birçok dizide yönetmen olarak görev yapan Ede, ilk filminde, rol alacak oyuncularından Gökhan Mumcu, Arzu Yanardağ, Eda Yılmaz ile Karahayıt Collessa Otel’de basın toplantısı düzenledi. Televizyonlarda yayınlanan birçok dizide yönetmenlik yaptıktan sonra bir sinema filmine imza atmak istediğini söyleyen Yönetmen Ede, köy yerinde tecavüz sonucu hamile kalarak doğum yapan bir kadının hikâyesinin anlatılacağı filmin çekimlerine nisan ayında başlamayı ve Antalya Altın Portakal ya da Adana Altın Koza film festivallerine yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti. Filmin vizyona girme tarihinin ise 2013 Ocak-Şubat dönemi olarak planlandığını anlatan Ede, Türk sinemasının birçok problemi olduğu gibi mekan ve atmosfer sorunlarının da olduğunu vurguladı. Yönetmen Ceylanede, “Bu sorunun, bakıştaki eksiklikten kaynaklandığını düşünüyorum. İzlediğiniz birçok televizyon yapımı ve film, İstanbul’da herkesin bildiği bir mekanda çekilir. Bugün Anadolu’da ise farklı bir fotoğrafla açıyla karşılaşırsınız. Denizli, insan ilişkileri daha az deforme olmuş, coğrafya, atmosfer, fotoğraf, resim anlamında tercihimiz oldu. Denizli’ ye 8-9 yıldan beri gelip gidiyorum. Çevresini iyi tanıdığım için filmi burada çekmeye karar verdik.” Diye konuştu.

Türkiye’nin gerçeklerini anlatacağız

Filmin oyuncularından Arzu Yanardağ ise Abdülkadir Ceylanede’nin, hayal ettiği tarzda bir yönetmen olduğunu ifade ederek, “Seti ailesi gibi gören, sette çalışanları kardeşleri gibi gören, bunu çalışanlarına, oyuncularına karşı hissettirdiği için belki senaryoyu okumadan ‘eyvallah’ dediğim ilk iş herhalde” dedi. Oyuncu Eda Yılmaz da hikâye de Türkiye’ deki gerçekleri yansıtmaya çalışacaklarını, Türkiye’de kadınların çok zor yaşadığını ve bu zorlukların altından tek başına kalkmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Biz o kadınların ne güçlüklerle ailelerini, kocalarını ve çocuklarını ayakta tutmaya çalıştıklarını anlatmaya çalışacağız. Özetle yine bizim kadınlarımız, bizim hikâyemiz, bizim ülkemiz” diye konuştu. “Ağaç Seni Emzirmeyeceğim hakkını helal et” filminde Gökhan Mumcu, Arzu Yanardağ, Eda Yılmaz’ın yanı sıra Aydan Burhan, Ayşen Guruda, Oğuz Mike Galeli, Seçil Özcan, Ali Tekin gibi oyuncuların rol alacağı öğrenildi. Filmin sahnelerinin Denizli merkez, Kaleiçi, Delikliçınar bölgesi, Karahayıt, Pamukkale, Babadağ, Buldan, Kızılcabölük, Güney Şelalesi, Keloğlan Mağarası’nda çekileceği belirtildi. Yapımcılığını Aleyna Film, yönetmenliğini Abdulkadir Ceylanede’nin yapacağı filmin başrol oyuncusu Arzu Yanardağ, film ekibi ve kızı Alara ile geldiği kentte, filmin çekileceği mekânları gezdi.