SİVAS (CİHAN)- Sivas Belediyesi tarafından organize edilen 'Buruciye Yaz Akşamları Ramazan Etkinlikleri'nde Kent Meydanı Buruciye Medresesi önünde Ömer Engin Özdeş, konser verdi. Konsere katılan Sivaslılar, halaylar eşliğinde gönüllerince eğlendi.
    Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Ömer Engin Özdeş, hemşehrilerine Türk sanat müziği ve Türk halk müziği ziyafeti çekti.
    Buruciye Yaz Akşamları Ramazan Etkinlikleri'yle her akşam yeni bir organizasyonla Sivas halkı kimi zaman eğleniyor, kimi zaman duygu dolu anlar yaşıyor.
    Sivas Belediye konservatuvarı koro şefi Kamil Şakar’ın yönettiği konserde tamamı Sivaslılardan oluşan saz heyeti Ömer Engin Özdeş için parçaları çaldı. Söylenen şarkılara Sivas halkı halaylar eşliğinde karşılık verdi.
    Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Türk Sanat ve Türk halk müziği sanatçısı Ömer Özdeş’e çiçek takdim etti. Ürgüp, “Ömer Özdeş Sivas için çok önemli birisidir. Bizler kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ömer Bey sanatını çok güzel icra ediyor. Sivas’a gelip hemşehrileriyle bir arada olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
    Konserde ayrıca Ömer Özdeş’in ağabeyi Talip Özdeş’ de bir konuşma yaptı. Talip Özdeş, “Sivas’ın kültür havasına, bu güzel atmosferine bir katkı yapmış olmaktan dolayı çok memnunuz. Sayın Belediye Başkanımıza, ekibine, personeline ve bu güzel organizasyonda görev alan herkese minnettarlığımı ve şükranlarımı ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.
    Özdeş, konserine Türk tasavvuf müziğinden söylediği bir parçayla son verdi.
CİHAN