BARTIN (CİHAN)- Bartın'ın kırmızı toprağı ile ünlü Arıt beldesinde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencileri "Kırmızı Toprağın Çocuklarından Renklerin Dansı Resim Sergisi" isimli yıl sonu sergisini Bartın'da açtı. 4 aylık yorucu bir çalışma sonunda 41 yağlı boya resim çalışmasını beldeden kente taşıyarak Bartın'ın en işlek caddesi üzerinde sergileyen Arıt Şehit Necdet Orhan YİBO öğrencileri eğitim ve sanatta 'biz de varız' mesajı verdi.
Serginin açılışına Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, Arıt Şehit Necdet Orhan YİBO Müdürü Mehmet Geniş, daire amirleri, öğretmen, öğrenci, veli ve çok sayıda kişi katıldı. Bartın'ın Arıt beldesi ve köylerinde oturan öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları başarılı sanatsal faaliyetleri, yağlı boya resimleri Bartın merkezde sergilemelerinden gurur duyduğunu belirten Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, öğrenci ve öğretmenleri kutladı.
Arıt beldesindeki öğrenciler tarafından yapılan eserlerin Bartın kent merkezinde ikinci kez sergi açarak tanıtıldığını anlatan Arıt Şehit Necdet Orhan YİBO Müdürü Mehmet Geniş Arıt beldesini Bartın'a taşıdıklarını belirterek, "YİBO'da köylerimizde ve Arıt beldesinde oturan 270 öğrenci mevcudumuz bulunmaktadır. 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz 4 ay içinde yaptıkları eserleri Bartın kent merkezinde sergilemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorlar. Bilim, sanat, eğitim ve başarıda biz de varız diyorlar. İlimizin merkezinde açtığımız bu sergi köy ve beldeden kente yapılan başarı, sanat, eğitim ve sosyal faaliyet açılımıdır." şeklinde konuştu.
Eserlerin meydana gelmesindeki çalışmalarda emeği geçen bütün öğrencilerine, desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen okul idarecileri ve öğretmenlerine, Arıt halkı ve esnafına gönülden teşekkür eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Alpay Türker ise, “Öğrencilerimiz birbirinden güzel ve başarılı eserlerle duygularını dile getirip sanatla hayatı birleştirdiler. Neleri başarabileceklerini herkese ispat ettiler. Onlarla ne kadar övünsek azdır.” dedi.
Yaptıkları eserlerin Bartın şehir merkezinde sergilenmesinden büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını anlatan Arıt Beldesi Şehit Necdet Orhan YİBO öğrencileri, kendilerinin köy ve beldede oturduklarını, eserlerinin şehirde okuyan arkadaşları tarafından görülmesinin ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.
Şehirde okuyan öğrenciler de Arıt beldesinde okuyan öğrenci arkadaşlarının yaptıkları başarılı eserler nedeniyle kendilerini tebrik etti. Sergiye halkın da ilgisi büyük oldu. CİHAN