Barınakları dolaşa dolaşa valilikleri,belediyeleri ulaşabildikleri kişilere kadar ulaşmaya çalışacağını belirten 60 yaşındaki hayvan hakları savunucusu Semih İydiğül sokaklarda sokak köpeği gibi dolaştığını ifade etti.

Hayvanların sesi onların dili olarak dolaştığını dile getirerek onların isteklerini konuştuğunu belirten İğdiğül Ankara'dan Çankırı Kastanomu üzerinden Sinop ve bütün Karadenizi geçerek Batum ve Tiflis 'ten sonra Bakü'ye gitmeyi düşünüyor.
Hayvan Hakları için Mersinden Bakü'Ye adıyla başlattığı motorsiklet turu ile Çameli Haber'e özel açıklamalarda bulunan hayvan hakları savunucusu Semih İYDİĞÜL 3-4 Sene önce ufak bir minibüsle bütün Türkiye'yi 250 bin km yaparak 70 ile 250 yer Kıbrıs Dahil tam bir yıl dolaştım. Bir Kap su Bir Kap Yemek Projesi bana aittir.

Bunu Bir BütünTürkiye'ye yaymaya çalıştık.Pankartlarla yazdığımız mesajlarla ulaşmaya çalıştık.Futbol Müsabaklarında Futbolcular pankart açtılar.Gecen sene bir motorsiklet 20bin km yol yaptım 75 il 300 yer Kıbrıs Dahil tam bir yıl dolaştım.

Hayvan Katliamlarına son demek için yola çıktığını vurgulayan İĞDİGÜL Hayvanları hayatımızda canlı olarak tutmak için onlarla beraber olmak için bu yola çıktık.Bu Yola ben gecen yıl da çıkmıştım 20 bin km yap yapmıştım.Hayvanların sesi olmaya gayret ediyorum.Amacım hayvanların bu dünyada bizlerle birlikte olduğunu ispatlamak dedi.


"KÖPRÜ OLMAYA GİDİYORUM"
“Allah kaza bela vermezse, yollarda ölüp kalmazsak, bu canlar için olan turumu, hayvan hakları için tamamlayacağım” diyen İğdigül şunları kaydetti: “Ben Azerbaycan’da yok diyorum ama Türkiye’de de yok. Kanun var ama uygulayan yok.
Bir ses olmaya gidiyorum. Farkındalık için gidiyorum. İki ülke arasında hayvan hakları konusunda bir köprü olmaya gidiyorum. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız Aliyev ile görüşmeye gidiyorum. Amacımız sadece ve sadece hayvan haklarını savunmak. Onların da bu dünyada var olduğunu hissettirebilmek. Bu dünya sadece insanlar için yaratılmamış.

Amacım sadece hayvan hakları
Hayvan Hakları savunucusu Semih İğdigül 'Fox Tv'de yayınlanan NO: 309 Dizisinde rol alıyor Hedefinin Motosikletin Motoru patlasaya kadar 60 km yol yapacağını Çameli ilçesine geldiğinde yoldaki insanların sıcakkanlılığı ve misafirberliği beni memnun etti evlerine konuk edip sofralarındaki kuru ekmeği benimle paylaştılar.Şimdiki Durağım Fethiye ,Dalaman,Ortaca,Marmaris ilçelerini ziyaret edip ordaki hayvan dost dernekleriniz ziyaret edip Bakü'ye doğru yol alacağım dedi.